Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Gradnja autoputeva Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad - nastavak saradnje s kompanijom ''Šandong hajspid''

13.11.2019


Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa zamenikom predsednika Upravnog odbora kineske korporacije "Šandong hajspid" Meng Jenom o nastavku uspešne saradnje na novim projektima.
 
Mihajlović je tom prilikom izrazila želju da se, imajući u vidu odličnu saradnju sa pomenutom kompanijom na izgradnji auto-puta "Miloš Veliki", nastavi zajednički rad i na izgradnji saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.
 
Ona je dodala da Vlada Srbije i ministarstvo čijim radom rukovodi imaju odličnu saradnju sa kineskim kompanijama, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika dveju država.
 
 
 
Meng Jen je istakao da je kompanija "Šandong" veoma zainteresovana za učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustvo izgradnje auto-puta "Miloš Veliki" i dosadašnja saradnja dragoceni za budući zajednički rad.
 
Pored ovih projekata, interesuje nas i saradnja u oblasti takozvanog "pametnog" saobraćaja. U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su izražene potrebe za usavršavanjem saobraćaja, njegovim upravljanjem i uređenjem u cilju što kvalitetnijeg putovanja, rekao je Meng.
 
Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
 
Tekst i foto: Vlada Republike Srbije

 

Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana