Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Zamenik gradonačelnika Santovac: ponosimo se slavnom istorijom i herojskom vojskom

15.11.2019


Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obratio se danas na svečanoj akademiji u kasarni zrenjaninskog garnizona, povodom 17. novembra, Dana Komande za razvoj Banatske brigade. Čestitajući svim pripadnicima Vojske Srbije u Zrenjaninu i civilnim licima na službi u vojsci, on je izrazio zadovoljstvo što i ove godine Grad Zrenjanin i garnizon Vojske Srbije zajedno obeležavaju ovaj dan, a posebno je istakao značaj današnje posete kasarni zrenjaninskih maturanata. 
 
 
 
 
- Još jednom ste pokazali i dokazali da su kapije vašeg garnizona otvorene za sve naše građane i da su, kao i u nekim ranijim prilikama, naši sugrađani bili oduševljeni susretom sa svojom vojskom i prilikom da se upoznaju s okruženjem u kom svakodnevno boravite i obučavate se - kazao je Santovac i još jednom ukazao na značaj prisustva Vojske Srbije u Zrenjaninu i odličnu saradnju s gradom. 
 
- Zajedno učestvujemo na obeležavanju najznačajnih datuma iz naše istorije, kao što ćemo to učiniti i u nedelju, još jednim prisećanjem na oslobodioce grada u Prvom svetskom ratu i njihove herojske vojničke podvige. Praznik grada Zrenjanina, 17. novembar, datum koji i vi obeležavate kao svoj dan, možda je i najznačajni u istoriji grada i tako mu poslednjih godina i pristupamo - naglasio je on.
 
 
 
 
 
Još je poručio da se ponosimo tom našom slavnom istorijom, herojskom vojskom, da se sećamo naših predaka i oslobodilaca i da danas radimo mnogo toga da ovaj grad bude dobro mesto za investiranje, za život i za rad. 
- To je naš dug i naša obaveza prema svima koji su u prošlosti imali snage i želje da ostvare velike istorijske promene, da svom narodu donesu slobodu i obezbede sigurnu budućnost svojim potomcima - kazao je zamenik gradonačelnika. 
 
Prisutnima su se obratili i pukovnik Vladimir Grbić, iz Komande za obuku Vojske Srbije, kao i komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić. 
 
 
 
 
Pročitane su i čestitke upućene Komandi za razvoj Banatske brigade, kao i ukazi o nagradama, a ovim pripadnicima Vojske Srbije i civilnim licima čestitao je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina. 
 
U umetničkom delu današnje svečanosti nastupila je ženska pevačka grupa “Filigrani”, glumci Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Dejan Karlečik i Milan Kočalović, guslar Aleksandar Radović, inače zastavnik Vojske Srbije i Mira Mladenović, solista zrenjaninskog hora “Žene mironosice” .
 
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana