Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
Renovirane prostorije za boravak dece predškolskog uzrasta u školi ''9. maj''

17.03.2017


Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Gradskog veća Slaviša Vlačić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica prisustvovali su danas otvaranju renoviranih prostorija za boravak dece predškolskog uzrasta u zrenjaninskoj Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj”.  
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je tom prilikom da Grad Zrenjanin pomaže svim osnovnim i srednjim školama na svojoj teritoriji, u kojima se otvaraju nove ili  renoviraju već postojeće fiskulturne sale, uređuju se i osavremenjuju učionice i realizuju različiti projekti. Govoreći o OSŠ “9. maj”, podsetio je i na ulaganja u tu školu.
 
 
“U toku protekle godine uložena su značajna sredstva od preko 15 miliona dinara u izgradnju nove zgrade ove škole, sada sledi nastavak radova nakon obezbeđivanja neophodnih sredstava od različitih fondova. Sredstva smo izdvojili i za uređenje objekta u kojem borave naši najmlađi sugrađani i na taj način još jednom ukazali koliko nam oni znače", istakao je Santovac.
 
U ovu akciju uključila se i kompanija C&A, koja svoju društvenu odgovornost pokazuje u svim gradovima u kojima posluje, a u Srbiji je prisutna od 2005. godine.
 
 
Bojan Gligić, menadžer kompanije C&A u Zrenjaninu je naglasio:
"Cilj učešća u ovom projektu bio je da pokažemo kako nismo društveno odgovorni samo na globalnom nivou, već da aktivno učestvujemo u životu i funkcionisanju i nešto manjih sredina. Uvideli smo potrebe škole "9. maj", i obezbedili zamenu dotrajale stolarije, što je svakako po našoj proceni bilo neophodno".
 
Zgrada Osnovne i srednje škole "9. maj" stara je preko stotinu godina i prvenstvena namena objekta bio je internat. Kako bi prilagodili objekat učenicima, u prethodnom periodu bilo je neophodno puno rada i zalaganja, što se danas prepoznaje.
 
 
"Pomoć prijatelja uvek je dobrodošla, i godinama unazad beležimo konstantan trend porasta zainteresovanih kompanija koje vode računa o našoj školi. Završetkom radova na adaptaciji zgrade, unapređeni su uslovi života i rada dece, ako uzmemo u obzir da deca sa smetnjama u razvoju imaju veće potrebe za kompleksnijim uslovima i sredstvima za rad. Ovom prilikom zahvaljujеm se gradu Zrenjaninu i kompaniji C&A", rekla je obraćajući se predstavnicima medija direktorкa škole "9. maj", Snežana Oluški Vlačić.
 
U renoviranom objektu škole trenutno borave deca najmlađeg uzrasta, od 3 do 6 godina, ukupno dvadeset dvoje mališana.
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana