Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
''Dani nautike'' u Zrenjaninu

20.03.2017


Udruženje nautičara "Dunavski propeler" iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada, održali su danas konferenciju za novinare i tom prilikom najavili predstojeće "Dane nautike", koji će se u Zrenjaninu održati 22. i 23. marta, povodom Svetskog dana voda, 22. marta. O značaju Begeja i projektima na kojima radi Grad Zrenjanin, ovom prilikom je govorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
 
 
"Grad Zrenjanin prepoznao je potencijale jednog od najgušćih rečnih čvorišta u Evropi na svojoj teritoriji,  i u toku su pripreme projekata.  Kao vodeći, svakako je revitalizacija Begeja, projekat koji je odobren od strane EU, i gde će rezultati razvoja nautičkog turizma biti vidljivi. Veoma je važno iskoristiti i resurse samog priobalja, pa su tako uređeni delovi priobalja izgradnjom biciklističkih i pešačkih staza. Takođe, odobrena je i izgradnja pristana u samom centru grada", naglasio je Radišić.
 
"Dani nautike" u Zrenjaninu se organizuju sa ciljem da se javnosti ukaže na značaj vodnih resursa i podstakne razvoj nautičkog turizma i turizma uopšte u priobalju, kako bi se javnost upoznala sa najvećim poduhvatima u datoj oblasti, kao i sa dosadašnjim višegodišnjim zalaganjem grada Zrenjanina da uspostavi plovnost na Begeju između Zrenjanina i Temišvara i na taj način podstakne razvoj nautičkog turizma u Srbiji. 
 
 
Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina ovom prilikom je rekao:
"Ovo je jedna od značajnih konferencija, kako bi se promovisali turistički potencijali grada Zrenjanina, u nastojanju da ugostimo što veći broj turista, i na turističkoj mapi Srbije budemo zapaženi. Vrlo važne i atraktivne destinacije na teritoriji našeg grada su i uz samo priobalje,  i trudićemo se da ih prezentujemo na najbolji način."
 
U okviru "Dana nautike", u sredu i četvrtak, 22. i 23. marta, od 18 do 20.30 časova, biće prezentovani promotivni filmovi o najlepšim vodnim kanalima sveta i srednjeg Podunavlja, propraćeni eminentnim predavačima i komentatorima. Sastavni deo konferencije biće i okrugli sto na temu "Nautika u Zrenjaninu".
 
 
Prvog dana, 22. marta od 17 časova, neposredno pred početak konferencije, biće prikazan kratak film o najlepšim podvodnim delovima sveta. Festival kratkog podvodnog filma "Nečujno 4" pokazuje kako svet pod vodom funkcioniše, otvarajući neke nove vidike. Takođe, svi zainteresovani posetioci mogu, već od danas pa do 23.marta,  da pogledaju posternu izložbu "Kontinentalni vodni putevi sveta", od 12 do 20 časova. 
 
Svi ovi programi dešavaće se u prostoru restorana pivnica "Četir’ konja debela" u Zrenjaninu.
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana