Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
Dobra sportska i vodena zabava sinoć na zrenjaninskom bazenu (10 fotografija)

13.07.2017


Treće nadmetanje u sklopu turneje nezvaničnih naslednika "Igara bez granica" po Srbiji održano je sinoć na Gradskom bazenu u Zrenjaninu i otkrilo još jedno ime za veliko finale na Zlatiboru, 20. jula. 
 
 
 
Bazen u našem gradu bio je domaćin za devet ekipa koje su učestvovale u nesvakidašnjim igrama u vodi, predstavljajući svoje gradove. Vizuelno atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare, ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom. Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je istakao da je Grad Zrenjanin, u dobrom sportskom duhu, podržao i ovu zanimljivu manifestaciju.
 
 
 
“Grad Zrenjanin je prepoznao i ovu manifestaciju, jer na ovaj način najbolje promovišemo naše potencijale i bogatu istoriju sporta. Podsetiću da su predstavnici grada Zrenjanina učestvovali u finalu nekadašnjih “Igara bez granica”, kada je osvojeno drugo mesto i “srebrna antena”, što je bio veliki uspeh za naš grad u konkurenciji gradova iz ostalih evropskih zemalja. Kapiten te ekipe bio je naš proslavljeni sportista Vojislav Tabački, dok je ekipu trenirao Miša Popov. Možemo da se pohvalimo i tradicijom organizovanja i ovakvih igara, sigurno ćemo se večeras lepo igrati, a najbolji će pobediti”, rekao je Salapura. 
 
 
 
Leteći vaterpolo, spasavanje turistkinja, vošarka, vodena alka, pršuta i veslo, igre su kroz koje se šest ekipa takmičilo za prolazak u viši nivo takmičenja, te zabavljalo publiku uigranim akcijama, ali i atraktivnim padovima u vodu u najneizvesnijim trenucima. Gostujuća ekipa iz Sombora otkrila je dobitnu kombinaciju, zbog koje je sinoć bila gotovo nepobediva, iako je Kikinda bila jako blizu tome da ih sustigne.
"Nismo se nadali ovakvoj pobedi večeras, ali kad smo nakon treće igre videli da možemo, fokusirali smo se da ostanemo u tom ritmu," otkrio nam je kapetan Sombora. "Najvažnija je bila taktika i timski duh, nastojali smo postaviti najbolje igrače u svakoj igri, a i one zajedničke smo odigrali na visokom nivou. Bilo je ovo jako lepo iskustvo i na Zlatiboru svakako idemo na pobedu."
 
 
 
Ekipa iz Kikinde završila je veče sa samo 5 bodova manje od Sombora. "Dali smo sve od sebe, ali nismo uspeli. Nismo bili dovoljno dobri u alci i vošarci, to su igre na kojima moramo poraditi. Vraćamo se jači sledeće godine!"
 
I trećeplasirana ekipa, domaćina iz Zrenjanina, iznela je svoje utiske: 
"Stvarno smo zadovoljni celim događajem, dobro smo se zabavili s drugim timovima, organizacija je bila posebna, a i naš rezultat je bio izvrstan. Nastavićemo s treniranjem i svakako se vratiti sledeće godine još bolji."
 
 
 
Pored ove tri ekipe, na “City Games” igrama u Zrenjaninu, organizovanim u saradnji Grada Zrenjanina i agencije “Adria events”, učestvovali su i Sportski savez opštine Temerin, Pančevo i ekipa portala Espreso.rs iz Beograda. Cena ulaznice bila je simboličnih 50 dinara, a celokupan prihod namenjen je Dnevnom centru "Alternativa“ za decu i mlade sa invaliditetom.
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana