Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

Uzmi racun i pobedi!

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Registar investitora

Citaj
Italijanska kompanija "GLM Group" počinje proizvodnju u Zrenjaninu

09.08.2017


Predstavnici italijanske kompanije "GLM Group" potpisali su danas u sali Gradskog veća ugovor o zakupu prostora kompanije “Minel Enerdži” u Pančevačkoj ulici gde nameravaju da ulože 3,5 miliona evra i zaposle 150 ljudi.

 

 

Ugovor o zakupu su, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića i predstavnika Razvojne agencije Srbije, kao i predsenika upravnog odbora i direktora kompanije u Italiji, potpisali Radivoje Poljanac ispred "GLM Group" i Milorad Smiljanić ispred kompanije "Minel". 

 

 

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što se “GLM” odlučio za investiranje u Srbiji i što je Zrenjanin još jednom prepoznat kao dobro mesto za investitranje.

- Zadovoljan sam što smo ove pregovore završili na ovaj način i što je Zrenjanin, pored drugih gradova koji su davali razne uslove, taj za koji su se odlučili i što imam tim koji može da predstavi Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, što i jeste, ali i što imamo razne podsticaje koje stimulišu strane kompanije da dođu baš u Zrenjanin. Benefit je sigurno velika investicija, a najveći je 150 novozaposlenih Zrenjaninca - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je ukazao da je “GLM Group” peta italijanska kompanija koja će poslovati u našem gradu i rekao da se vode pregovori sa još nekoliko investitora iz Italije. 

Predstavljajući kompaniju i planove, Poljanac je rekao da "GLM Group" zapošljava veliki broj radnika u Italiji i da ima proizvodne pogone i u Meksiku.

Naveo je da “GLM Group” oko 80 odsto proizvoda isporučuje na tržište zapadne Evrope.

 

 

- U prvoj fazi planiramo da zaposlimo 150 radnika, a imamo cilj da zapolimo i više radnika. Planiramo da ovde u Zrenjaninu investiramo 3 do 3,5 miliona evra u mašine, a naš je cilj da počnemo proizvodnju već početkom novembra i u prvoj fazi zaposlimo 150 radnika - rekao je on.

 

 

Poljanac je kazao da je danas potpisan ugovor o zakupu 5.000 kvadratnih metara prostora na tri godine, ali da ugovor predviđa i produžetak vremenskog perioda.

 - Postoji još 2.000 kvadratnih metara koji se u kratkom roku mogu osposobiti i zakupiti za naše potrebe, a naš je cilj da zakupimo ili gradimo 10.000 kvadratnih metara, ali sada nemamo vremena da gradimo, jer nameravamo početak proizvodnje u novembru - kazao on.

 

 

Poljanac je zahvalio gradonačelniku Janjiću i predstavnicima Razvojne agencije Srbije na podršci koja im je pružena i poželeo svima koji su uključeni u ovaj projekat uspešan početak i realizuaciju. 

 

 

 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana