Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Gradonačelnik u Predsedništvu Srbije - izgradnja pogona ''Linglong Tajr'' počinje krajem marta

01.02.2019


Polaganje kamena-temeljca za izgradnju pogona kineske kompanije “Linglong Tajr” u Zrenjaninu biće upriličeno krajem marta, dogovoreno je juče na sastanku u predsedništvu Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pres-konferenciji preneo novinarima da je o tome razgovarao s predsednikom te kompanije Feng Vonom i novom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.  
 
- Krajem marta otpočinjemo radove na izgradnji velike fabrike, u pitanju je investicija od skoro milijardu dolara. Srednji Banat i Zrenjanin mogu da se raduju - rekao je Vučić novinarima. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je da je juče u predsedništvu Srbije razgovarao s predsednikom Vučićem o početku realizacije te najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. On je predsedniku Srbije i učesnicima sastanka preneo da je Grad Zrenjanin doneo sve neophodne zakonske odluke i da je spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni “Jugoistok”.
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana