Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Zasedao Štab za vanredne situacije - stanje vodotokova stabilno

13.05.2019


Na osnovu člana 41. stav 4. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama (''Službeni glasnik RS'', br. 87/18), Gradski štab za vanredne situacije grada Zrenjanina na današnjoj sednici doneo je sledeći
 
ZAKLЈUČAK
 

1. U vezi sa spoljašnjim vodama, stanje vodotokova na teritoriji grada Zrenjanina je stabilno. Stanje svih odbrambenih nasipa duž rečnih tokova je na zadovoljavajućem nivou. Očekuje se manje vodenog taloga nego 2014.godine. Na rekama Dunavu i Tisi nema najave odnosno upozorenja. Reka Tamiš, putni pravac Botoš-Tomaševac, povremeno je pod vodom ali je taj potez tako planiran i redovna je pojava kod povišenog vodostaja.

Problemi mogu nastati sa unutrašnjim vodama, očekuje se pojava vodoleži na poljoprivrednom zemljištu, ali i u urbanim sredinama. Stanje unutrašnjih voda nije alarmantno i pod konstantnim je nadzorom. Potrebno je proveriti propuste i stanje atmosferske kanalizacije.

Vodoprivredni objekti i crpne stanice su u funkciji. 

 

2. Subjekti zaštite i spasavanja koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mera na zaštiti od poplava u obavezi drže u pripravnosti svu raspoloživu mehanizaciju. 

Javna preduzeća su u pripravnosti i postojeća mehanizacija je ispravna i u funkciji. 

 

3. U slučaju potrebnog preventivnog delovanja na sprečavanju nastanka vanredne situacije kao i tokom vanredne situacije angažovati dodatnu mehanizaciju osposobljenih pravnih i fizičkih lica kako bi se omogućila neophodna funkcionalnost odbrambenih nasipa, otvorenih uličnih kanala i vodopropusta.

 

 

 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana