Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Industrijska zona ''Jugoistok'' - grade se pogoni ''Remondisa'' i ''Mere'', raste i ''kineski zid''

10.06.2019


Kompanija “Remondis Medison”, koja se bavi sakupljanjem i transportom medicinskog otpada, proširuje proizvodne pogone u industrijskoj zoni “Jugoistok” i gradi novu halu u kojoj će se  tretirati lekovi sa isteklim rokom trajanja, male laboratorijske životinje i narkotici. Vrednost investicije je 1,6 miliona evra, a novi pogoni podižu se na zemljištu površine 11.000 m2, odmah uz postojeću lokaciju.  
 
 
 
Kompanija je osnovana u Zrenjaninu 2009. godine pod nazivom “Medikal Vest Disposal”, kada dobija i dozvolu za sakupljanje i transport medicinskog otpada. Četiri godine kasnije dobija dozvolu za tretman infektivnog otpada, a 2015. godine kompanija postaje “Remondis Medison”, članica grupacije sa 55.000 zaposlenih, koja u Nemačkoj poseduje najveći reciklažni centar na svetu. Godine 2016. kompaniji je uručena dozvolu za skladištenje farmaceutskog otpada. 
 
 
 
Kompanija “Mera” d.o.o., investitor iz Zrenjanina, na površini kompleksa od 6.850 m2, gradi proizvodnu halu, upravnu zgradu, magacin i istovarnu rampu. Osnovana 1990. godine kao samostalna radnja za obavljanje privredne delatnosti elektro instalacija, izrade i opravke elektrotehničkih proizvoda, projektovanja i srodnih tehničkih usluga, 1994. prerasla je u preduzeće za inženjering, proizvodnju, održavanje i montažu merno-regulacione opreme i sistema automatskog upravljanja. Izvođač radova na objektu je zrenjaninsko preduzeće “MV Invest” d.o.o.
 
 
 
U okviru industrijske zone “Jugoistok” podiže se i masivna betonsko-gvozdena ograda oko zemljišta na kom je predviđena gradnja pogona kineske kompanije za proizvodnju pneumatika “Lingong Tajr”. U javnosti već apostrofiran kao “kineski zid”, ovaj objekat, zbog svojih dimenzija, zahteva značajno angažovanje mehanizacije i radne snage. Biće dugačak oko 4 kilometra i visok 3 metra, a podiže se istovremeno na dve lokacije, na istočnoj i zapadnoj granici parcele. Trenutno se najintenzivniji radovi na gradnji zida odvijaju uz magistralni put Zrenjanin - Ečka - Beograd.
 
 
 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana