Zaglavlje
Mapa sajta  Mapa sajta   RSS  RSS    Facebook 
Leva ivica
Pretraga
Desna ivica
Leva ivica

SISTEM 48

Budžet grada Zrenjanina

GIS centar u Zrenjaninu

Free and Industrials Zones

Pitajte gradonacelnika

Portal E-uprava Srbija

Jedinstveni birački spisak

Citaj
Odžan prvi sastanak Komisije za biciklizam

04.10.2019


Sastanak članova Komisije za biciklizam i biciklističku infrastrukturu održan je danas u sali Gradskog veća. U ime Grada Zrenjanina govorio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je ukazao na važnost biciklizma uopšte, ali i izgradnje biciklističkih staza.
 
Kako je naveo, u tome leže veliki potencijal i mogućnosti, a pre svega je to razvoj ciklo - turizma.
- Podatak da čak 10.000 biciklista godišnje uđe u Srbiju, dovoljno govori o potrebi izgradnje infrastrukture, još više, ako uzmemo u obzir koliko svaki od njih potroši novca prolazeći kroz našu zemlju - naveo je Radišić na današnjem, prvom sastanku te Komisije.
 
Ukazao je da bi izgradnjom biciklističkih staza bili stvoreni uslovi da veći deo tih turista prođe i kroz naš grad.
- Naš cilj, cilj ove Komisije jeste da u narednom periodu steknemo uvid u trenutno stanje i istražimo potrebe, ne samo turista koji dolaze iz drugih sredina, već i naših sugrađana, da čujemo i njihove predloge - rekao je on.    
 
 
 
 
Pomoćnik Radišić je podsetio i da je u protekle četiri godine u gradu izgrađeno 18 kilometara biciklističkih staza i da je u planu da se rekonstruiše biciklistička staza na magistrali i izgradi nova do Mužlje.
 
Takođe, podsetio je i da će u sklopu projekta projekta BEGA - Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju, osim revitalizacije kanala Begej na potezu od granice sa Rumunijom do hidrotehničkog objekta u Kleku i sanacije prevodnica (“šlajzova”) u Kleku i Srpskom Itebeju biti izgrađena i dvonamenska staza (radno-inspekciona i biciklistička), od granice sa Rumunijom do prevodnice u Kleku.  
 
Pored predstavnika Grada i zrenjaninske policije, u radu ove komisije učestvuju udruženja građana, neformalne grupe i pojedinci, a kako navode, u fokusu im je bezbednost onih koji se ne voze automobilima - pešaka i biciklista. 
 
 
 
Gradska uprava grada Zrenjanina osnovala je, prošlog meseca, komisiju za biciklizam i biciklističku infrastrukturu u Evropskoj nedelji mobilnosti. 
Desna ivica

© 2008 Grad Zrenjanin. Sva prava zadržana