Premijera lutkarske predstave ''Plavi Petar''

Na Lutkarskoj sceni  Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", sutra u 18 časova odigraće se premijera predstave "Plavi Petar", u kojoj igraju glumci Danilo Mihnjevič, Tatjana Barać, Kristian Kardoš, Nataša Milišić i Snežana Popov.
 
 
Ovo je treća premijera na lutkarskoj sceni ove godine, a prva u tekućoj pozorišnoj sezoni, rekla je direktorka pozorišta Ivana Kukolj Solarov:
- U pitanju je tekst Đule Urbana , koji prvi put kod nas režira Emilija Mrdaković, gošća iz Novog Sada, dok je muziku za predstavu komponovao Vladimir Agić Aga. Scenografiju, lutke i kostime je kreirala naša saradnica iz Bugarske Blagovesta Vasileva, koja poslednjih godina živi u Zrenjaninu i sa kojom smo imali puno uspeha na dosadašnjim festivalima - rekla je direktorka pozorišta.
 
 
Kukolj Solarov je istakla kako je zrenjaninsko pozorište veoma ponosno, što ova scena svakom narednom predstavom održava visok kvalitet lutkarstva i neguje zapostavljenu umetnost, koja je, kako je objasnila, veoma važna, s obzirom na to da upravo ona stvara buduću pozorišnu publiku.
 
Lutkarski ansambl priprema još jednu predstavu, a reč je o novogodišnjoj bajci "Ledena ljubav", koja se očekuje 19. decembra.