Novi trotoari na Gradnulici, u pripremi i druge investicije

Povoljni vremenski uslovi i blaga zima doprinose da se građevinska sezona u gradu, praktično, i ne prekida. Komunalni radovi odvijaju se i na teritoriji mesne zajednice "Gradnulica", koju je danas posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
U toku su radovi na izgradnji trotoara u Ulici Ljubinke Vukov, koja spaja Grobljansku i Nišku ulicu u tom delu grada. Investiciju u vrednosti 800 hiljada dinara realizuju MZ "Gradnulica", Grad Zrenjanin i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", a radove izvodi melenačko preduzeće "Eko Gradnja".
 
 
 
Gradonačelnik Janjić ističe da Grad Zrenjanin podržava sve ovakve aktivnosti u mesnim zajednicama i na sva uložena sredstva sa njihove strane izlazi sa bar još tolikim učešćem, a za neke projekte još i više. 
- Iako je 2. februar, mi smo započeli građevinsku sezonu u našem gradu. U 2015. godini asfaltirano je 80 km ulica, 12 km biciklističkih staza, mnogo trotoara i evo s ovim lepim danima krenuli smo s radovima na Gradnulici, koji su ovde već bili ugovoreni. Krećemo uskoro i s radovima u Takovskoj ulici, a uvodimo izvođače i u radove na izgradnji fekalne kanalizacije u Elemiru, Melencima, Kleku, Elemiru, Ečki, Lukićevu, Stajićevu, Lazarevu. Iako smo mnogo radili tokom prošle godine, nemamo vremena za čekanje i želimo da 2016. godina bude još uspešnija nego prethodna - kazao je Janjić.
 
 
Direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić najavio je i još neke predstojeće infrastrukturne radove čija realizacija uskoro predstoji, a koji će sigurno izazvati pažnju naših sugrađana.
- Prvo što ćemo raditi jeste izgradnja atmosferske kanalizacije i kolovoza u Takovskoj ulici, takođe na teritoriji ove mesne zajednice. Radovi počinju u drugoj polovini februara, a vrednost investicije je oko 70 miliona dinara. Očekuje nas i završetak radova "treće faze" uređenja centra grada, odnosno završetak dve fontane na Trgu slobode. Javna nabavka je u toku i očekujem da će brzo biti odabran izvođač za te radove - ističe Kravarušić.  
 
 
 
Na teritoriji MZ "Gradnulica" tokom protekle godine realizovano je više infrastrukturnih projekata (rekonstrukcija biciklističke staze u Ulici Cara Dušana, izgradnja trotoara između Grobljanske i Resavske ulice, 1,2 kilometara atarskog puta, renoviranje svečane sale mesne zajednice...), a predsednik Saveta MZ Siniša Vukić podseća da je u planu za ovu sezonu i asfaltiranje ulica Resavske, Ljubice Odadžić, Milete Krunića, Dimitrija Dimovića i Vladimira Cvetkova, za koje su u toku poslovi javne nabavke.  
- Savet MZ "Gradnulica" nastavlja s infrastrukturnim radovima i kao što je najavljeno prilikom poslednje posete gradonačelnika, završili smo trotoar između ulica Grobljanske i Resavske, a sada, posle više od četrdeset godina, novi trotoar dobija i Ulica Ljubinke Vukov - kaže Vukić.
 
 
On je dodao i da su prilikom glasanja stanovnika te mesne zajednice za projekte budžetskog participiranja najviše podržani predlozi za izgradnju dečjeg igrališta u naselju Gradnulica-Guvno, u Ulici Vladimira Cvetkova, kao i uređenje igrališta u porti Vavedenjske crkve. Vukić se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima, kao i "Direkciji za izgradnju i uređenje grada" na odličnoj saradnji.