''Dani Srpske u Srbiji'' zatvaraju se pozorišnom predstavom u Zrenjaninu

U zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” sutra će gostovati Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke, koje će izvesti predstavu “Otac i sin”, autora Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića i s Petrom Božovićem, kao gostom, u glavnoj ulozi. Tim programom zvanično se zatvara sedmodnevna manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, realizovana od strane Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u saradnji s Vladom i brojnim ustanovama i institucijama Republike Srpske.  
 
Početak predstave je u 20 časova, a pre početka prisutnima će se obratiti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske, dr Stevo Mirjanić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji će prethodno primiti ministra Mirjanića u Gradskoj kući.
 
Deo manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, realizovan u Zrenjaninu, obuhvatio je dve pozorišne predstave - “Poslednja pesma” i “Otac i sin”, privredni forum u Regionalnoj privrednoj komori, kao i uručenje kompleta knjiga iz Republike Srpske Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”, poklon Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. 
 
Ovogodišnji, četvrti po redu, “Dani Srpske u Srbiji” imali su ukupno 23 programa sa 42 izvođenja u 15 gradova i opština u Srbiji. Organizator manifestacije, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, navodi da je cilj manifestacije i ovoga puta bio da se Srbiji i građanima Srbije na najlepši način predstavi Republika Srpska i njena privreda, prosveta, kultura, nauka, umetnost, tradicija, običaji, sport...