Gradonačelnik u fabrici vode: danas završetak svih dodatnih građevinskih radova

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, kao i predstavnicima odborničkih grupa u Skupštini grada i zainteresovanim predstavnicima građana, ponovo je danas obišao postrojenje za preradu vode za piće, gde ga je direktor investitora “Sinertek” Nenad Obradović informisao o najnovijim aktivnostima i izvršenim pripremama za početak rada postrojenja, u odnosu na ono što se moglo videti prošlog petka, prilikom prethodnog obilaska. 
 
 
 
Obradović je rekao da se danas završavaju svi dodatni građevinski radovi na prihvatnom bazenu, koji su bili kočnica u radu postrojenja, jer su onemogućavali puštanje sirove vode u sistem za prečišćavanje. 
- U toku dana završavamo betoniranje izmena unutar bazena za prihvat vode iz bunara, dva-tri dana potrebno je za sušenje betona i nakon toga počećemo s instaliranjem cevovoda koji služe u samom startu za izdvajanje mulja od vode, a ne da se to dešava kasnije, kroz filtraciju. Po postavljanju cevi trebaće nam 24 časa za punjenje bazena, provere propusnosti betona i nakon toga sledi puštanje vode u samo postrojenje, u proces reverzne osmoze. Rezervni delovi koje smo čekali od proizvođača iz Francuske biće 18. jula spremni za isporuku, znači 22-23. jula će i to biti kompletirano i nadam se da ćemo do kraja meseca moći da osposobimo kompletnu reverznu osmozu i u potpunosti, dakle 100 procenata, preuzmemo snabdevanje grada vodom - kazao je  Obradović.