Treća manifestacija ''Riznica Donjeg Potisja'' u subotu, 13. jula

“Riznica Donjeg Potisja”, manifestacija pokrenuta s ciljem da promoviše reku Tisu, njene vrednosti i potencijale, i podstiče boravak naših sugrađana na njenim obalama, održaće se u subotu, 13. jula, na izletištu kod žabaljskog mosta. Biće to treće izdanje manifestacije, pokrenute od strane zrenjaninskog Udruženja “Lokalni edukativno ekološki izazov - LEEI”, a organizovane uz pomoć Grada Zrenjanina, Ustanove “Rezervati prirode”, Mesne zajednice Aradac, Turističke organizacije grada Zrenjanina i Javnog preduzeća “Gradska stambena agencija” Zrenjanin. 
 
 
 
Manifestaciju su u Gradskoj kući najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i predstavnik organizatora, udruženja “LEEI” i ustanove “Rezervati prirode”, Stevo Čorokalo. Duško Radišić rekao je da su prethodne dve manifestacije opravdale ciljeve zbog kojih su organizovane i okupile značajan broj učesnika i posetilaca.
- Reka Tisa je naše veliko blago i potencijal, najveće blago su ljudi koji se oko nje okupljaju i druže, organizuju ovakve manifestacije, značajno je što će s nama biti i članovi udruženja paraplegičara, invalidi, što će ovaj skup biti prilika i da razgovaramo, čujemo njihove ideje i predloge. Najavićemo i regatu za njih koja nas očekuje 24. jula. Mislim da će i ovo leto na Tisi biti bogato i sadržajno. Očekujemo već u subotu oko 50 ekipa koje će se takmičiti u kuvanju ribljeg paprikaša od tiskog soma, i puno je razloga, i gastronomskih i turističkih, da se dođe do naše Tise - poručio je Radišić.    
 
 
 
 
Stevo Čorokalo predstavio je program manifestacije, najavljujući takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, izlagačke štandove, zabavno-muzički program.    
- Želimo da predstavimo sve lepote i blagodeti ove reke i ukažemo na njen ekološki i turistički aspekt. Očekujemo brojne učesnike i goste iz svih naseljenih mesta koja se nalaze uz reku Tisu, od Slankamena do Bečeja, s obe njene obale. Nadam se dobrom vremenu i dobrom druženju - kazao je Čorokalo i podsetio na priču o hunskom kralju Atlii Biču Božijem koji je, po legendi, sahranjen na dnu Tise, zajedno sa svojim velikim blagom.
- Srećni smo što smo našli to njegovo blago i želimo da ga podelimo sa svima koji dođu na Tisu - slikovito je opisao doživljaj boravka na ovoj reci organizator manifestacije “Riznica Donjeg Potisja”.