Челници Града Зрењанина у Перлезу: велика средства из аграрног буџета за подстицаје и директну помоћ пољопривредницима

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац истакао је данас, приликом посете пољопривредним произвођачима у Перлезу, да зрењанинска локална самоуправа значајан део средстава из градског буџета издваја за аграрни буџет и развој пољопривреде у овој средини. Сантовац је подсетио да су протеклих година издвајана огромна средства за подстицаје и директну помоћ пољопривредницима. 
 
 
 

-У једној од тих акција Град Зрењанин је купио 93 јунице, с циљем да побољша квалитет сточарства на нашој територији. Стеоне јунице су подељене овдашњим сточарима, а обавеза свих оних који су их добили била је да после одређеног периода прво женско теле врате граду, а самим тим да ми том јуницом помогнемо неком другом домаћинству. Желимо да људи остану да живе у селима, а ми смо спремни да им помогнемо у томе – поручио је Сантовац.

Он је нагласио да су прошле године издвојена велика средства за субвенционисање пољопривредне производње. 
- Поред осталог, имали смо два конкурса за пчеларе, кроз пројекат смо помогли јесењу сетву... Велики број пољопривредника је учествовао на свим тим конкурсима и очекујемо да и ове године наставимо са тим активностима – додао је Сантовац. 
 
 
 

Саша Сантовац је, заједно са помоћницима градоначелника Симом Салапуром и Драганом Ћапином, чланом Градског већа задуженим за месне заједнице Пером Пилиповићем и члановима Савета месне заједнице “Перлез”, посетио домаћинство Марка Молдована из тог села. Молдован је пре пет година од града добио стеону јуницу, а данас је породици Игић, такође из Перлеза, предао једно теле. 
- Од своје двадесете године се бавим пољопривредом и одлучио сам да останем на селу. Захвалио бих се Граду Зрењанину што ми је пре пет година дао стеону јуницу. Те мере су много помогле мом домаћинству, јер смо од краве која нам је уручена имали доста користи, а између осталог смо добили и четири телета – објаснио је Молдован. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5682/Perlez_junice2020_0.jpg