Privreda

Značajni koraci su učinjeni u cilju najvažnijeg strateškog cilja Grada Zrenjanina  - stalni i održivi razvoj, potpomognut direktnim stranim i domaćim ulaganjima. Stvaranje "Slobodne zone Zrenjanin" i industrijskih zona u okviru programa privlačenja investicija "Zrenjanin Open" dalo je izvanredne rezultate. Investitori dolaze u Zrenjanin i do sada je potpisano više od 40 ugovora o investiranju, čija vrednost se meri stotinama miliona evra, a efekti zapošljavanja hiljadama novih radnih mesta. Jedna industrijska zona je potpuno popunjena.

Preporuke i povoljne ocene dovode nove investitore, tako da se na izlazima iz grada infrastrukturno opremaju i proširuju nove industrijske zone. Jedna od njih, radnog naziva "Jugoistok", na izlazu iz Zrenjanina prema Beogradu, opremljena je finansijskim sredstvima Evropske unije u iznosu od 4 miliona EUR. Prema veličini koju zauzima i mogućnostima njenog širenja (čak i preko 1000 hektara), ovo je trenutno industrijska zona s najvećim potencijalima u Republici Srbiji. U ovoj zoni smešteni su i pogoni kineske kompanije za proizvodnju pneumatika "Linglong Tajr", najveće pojedinačne investicije u Zrenjaninu ikada i najveće privredne grinfild investicije u Srbiji, vredne skoro milijardu dolara. 
 
Želimo da naglasimo da investitore smatramo našim prijateljima i partnerima u procesu daljeg uspešnog razvoja Zrenjanina. U duhu pravih domaćina trudimo se da našim postojećim investitorima učinimo prijatan boravak, a potencijalne pozivamo da investiraju u Zrenjanin, jer je otvoren za nove ljude, ideje, poslove i ulaganja.
 
Dobrodošli u Zrenjanin!

 

Slike

  • /uploads/attachment/strana/4/privredaGrad_Zrenjanin_159.jpg