Gradonačelnik je studentima uručio ugovore o stipendiranju

Na svečanoj dodeli u Gradskoj kući je danas gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov uručio ugovore o stipendiranju najboljim studentima i učenicima srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina. Za ovu akademsku godinu 83 studenta i 6 učenika dobili su stipendiju od 8.600 dinara (studenti), odnosno 4.000 dinara (đaci) mesečno u trajanju od 9 meseci, ukupno je iz gradskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara. Na svečanosti su prisustvovali i članovi Komisije za stipendije - zamenica gradonačelnika Zorica Denda, zamenica načelnika Gradske uprave Jasmina Malinić i šefica odeljenja za finansije Euđenija Besu.

            

 

 

U izjavi studentima gradonačelnik Mihajlov je istakao da su najbolji među najboljima, poželeo im je uspeh u daljem obrazovanju i tražio da se po završetku studija vrate u rodni grad i da doprinesu njegovom razvoju naglašavajući da je znanje kapital koji im niko ne može uzeti.

 

      

 

Stipendije se podjednako dodeljuju studentima naučnih, tehničkih i tehnoloških studija, humanističkih nauka, medicine i umetnosti. Kriterijumi su bili prosečna ocena preko devet, da su položili sve ispite, da nisu stariji od 25 godina, odnosno za master i doktorske studije da su mlađi od 27 godina.

 

Grad Zrenjanin je iz budžeta izdvojio dva miliona dinara za specijalizacije.

 

     

 

Grad Zrenjanin već nekoliko godina izdvaja značajna finansijska sredstva za standard studenata i učenika. Međutim, zbog promene zakonskih propisa, studenti i učenici nemaju istovremono pravo na gradsku i republičku stipendiju. Gradske stipendije su trenutno više i studenti su imali dovoljno vremena da odluče pre nego što se prijave.