Kancelarija za mlade slavi treći rođendan

Danas Kancelarija za mlade slavi treću godišnjicu osnivanja i rada, pa je gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov održao prijem u Gradskoj kući.

 

Čestitajući im, gradonačelnik im se zahvalio za sve što su učinili za mlade u našem gradu izrazivši nadu da će raditi još bolje kroz projekte, kao i podršku lokalne samouprave koja je prihvatila Lokalni akcioni plan za mlade iz 2009. godine. Gotovi su mnogi projekti koji zaslužuju poštovanje i pažnju jer su mladi naša budućnost.

 

Koordinator Kancelarije za mlade, Darko Trajlov, kaže da je završeno nekoliko projekata koji se tiču poboljšanja kvaliteta života mladih u našem gradu, a poseta donatora to samo potvrđuje, ali konačnu ocenu će dati mladi Zrenjaninci.

 

 

Ivana Kovačević, državna sekretarka za omladinu i sport, izrazila je zadovoljstvo što je boravila u Zrenjaninu i nakon tri godine ponovo ocenila rad Kancelarije kao odličan, uključujući koordinatora, volontere i saradnike.
- Dobro se pokazalo ono što smo, kao Ministarstvo, pokrenuli 2007. godine, kada smo započeli proces osnivanja Kancelarije i danas imamo 124 kancelarije. Zrenjanin je među prvim gradovima otvorio Kancelariju za mlade, a oni zaslužuju sve pozitivne ocene za svoj rad, jer mladi mogu da izraze svoje potrebe, ali i da realizuju projekte, da budu kreativni i da učestvuju u životu grada Zrenjanina - rekla je Kovačević .

 

Aleksandar Mentov iz USAID-a takođe kaže da su zadovoljni Zrenjaninskom kancelarijom koja je otvorena 2009. godine, a do sada je završeno nekoliko projekata.

Mentov je istakao da su dva najvažnija projekta: izrada akcionog plana za preduzetništvo i partnerstvo između Kancelarije za mlade i američke kompanije "Men pover" koja se bavi razvojem rada. Zahvaljujući tome, Zrenjanin ima centar za razvoj karijere.

Marija Radovanović (GIZ BOSS) kaže da ova organizacija uključuje veliki projekat vezan za omladinsku politiku, da ima saradnju kroz druge projekte i da će Kancelarija biti mesto gde će mladi moći da dobiju informacije o karijeri, pisanje CV-a, intervjue itd.

 

Na prijemu je bio prisutan i Kamleš Patel, direktor Međunarodnog udruženja za ljudske vrednosti sa sedištem u Ženevi, kao i direktor programa u okviru Fondacije „Umetnost življenja“, koji je kasnije održao predavanje u klubu „Zeleno zvono“.