Najmlađi košarkaši na ''Danu košarke''

Najmlađi košarkaši Zrenjanina, rođeni 2001. i 2002. godine, takmičiće se u nedelju, 26. februara, u novoj sportskoj dvorani na turniru pod nazivom „Zrenjaninski dan košarke“, koji zajednički organizuju Sportski savez grada Zrenjanina i Okružni košarkaško udruženje Srednjeg Banat - kao što je danas najavljeno na konferenciji za novinare u Sportskom savezu.

 

 

Prema rečima generalnog sekretara Udruženja Srđana Bogaroškog, ovo je bila promocija sporta i zdravog života koja je pružila priliku da se najmlađi košarkaši iz našeg Grada i okolnih sela osete u istinskoj sportskoj i košarkaškoj atmosferi u novoj sportskoj hali.
Takođe je ovo bila prilika za otkrivanje novih talenata i za promociju sponzora turnira koji daju medalje, pehare i druge nagrade za najbolje.

 

 

Član Gradskog veća zadužen za sport, Vojislav Matić, istakao je da je grad podržao manifestaciju želeći da doprinese daljem razvoju organizacije. Na takav način mladi igrači su motivisani da slede tradiciju slavnih ličnosti, poput Čabarkape ili Bodiroge, koji su zurili u košarku u našem gradu, baš kao i ova nova deca.

 

 

Na turniru je učestvovalo sedam klubova, među kojima su: Proleter, Uno Grande, Zrenjaninac, Petrovgrad (svi iz Zrenjanina), kao i Naftagas Elemir, Karađorđevo Banatsko Karađorđevo i Petrovgrad Melenci.