Više ušteda uz manje reklamacija

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima grada, JP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je razgovarao sa Vladimirom Tešićem, direktorom preduzeća, o trenutnoj sezoni grejanja i planovima za budući period.

 

Vladimir Tešić objasnio je da su pritužbe glavna mera uspešne ili neuspešne sezone obaveštavajući da su ove godine građani zvali zbog nekih stanova ili čak nekih radijatora u stanovima.
- Bilo je uporedno manjeg broja pritužbi u odnosu na prošlu godinu i uglavnom se odnose na grejanje u stanovima, a ne na naš mrežni sistem, a unutrašnje grejanje nije naša nadležnost. Takođe nam je sigurnost snabdevanj grejanja veoma važna i naša merenja su pokazala da je isporučena količina bila dovoljna i bez prekida u snabdevanju - istakao je direktor JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin, dodajući da je takođe ostvareno značajno smanjenje gubitaka u distribuciji gasa, pošto je do prošle godine, kako je rekao, taj gubitak iznosio sedam i po procenata, a sada samo četiri i po, što je oko milion m3 plina.

 

 

Prema njegovim rečima, ovo preduzeće sada prelazi u sledeću fazu, odnosno zamenu i rekonstrukciju magistralnog cevovoda za grejanje.
- Nova kotlarnica se pokazala efikasnom i sledeća stvar je da se minimiziraju gubici u distribuciji. Glavni cevovod za grejanje je ključni deo sistema koji direktno utiče na distribuciju toplotne energije. Ako u ovom delu dođe do kvara ili pucanja, ceo grad ostaje bez grejanja - dodao je Vladimir Tešić.

 

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, podržao je menadžment preduzeća izrazivši pozitivan komentar u vezi sa toplim radijatorima u stanovima.
- Važno je širiti termin energetske efikasnosti, koji u Srbiji nije na veoma visokom nivou, pa je potrebno dalje raditi na osnivanju tela, pre svega agencije, slične onoj u Novom Sadu, sa ciljem da se poboljša energetska efikasnost tako da grad Zrenjanin bude na pravom putu, dok ide ka evropskim zemljama koje ovom problemu posvećuju posebnu pažnju. Zbog toga očekujem konkretne poteze predstavnika Gradske toplane kao i Gradske uprave po ovom pitanju - rekao je predsednik Skupštine grada Zrenjanina.