"Rusanda" pozdravlja humanitarnu pomoć iz Nemačke

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton danas je u pratnji Vladimira Miloševa, predsednika Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, posetio Specijalnu rehabilitacionu bolnicu "Rusanda" u Melencima, gde je humanitarna pomoć iz Nemačke stigla po drugi put.
 
      
 
Vladimir Milošev zahvalio se Ranku Balogu koji je pomogao da uspostavi kontakt s bolnicama u Grimi i Lajpcigu.
- Ovaj put pomoć uključuje 59 kreveta i dušeka, u vrednosti oko 90 hiljada evra, a prevoz je pokrivao pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, tj. Dušan Jakovljev, potpredsednik vlade AP Vojvodine. Oprema je stigla iz bolnice St. Elisabeth iz Lajpciga i ovo je drugi put ove godine da "Rusanda" dobija bolničku opremu iz ovog dela Nemačke - rekao je Milošev, podsetivši da je prvi put pomoć obuhvatala 47 bolničkih kreveta i dušeka , rentgenska i ultrazvučna oprema. Prema njegovim rečima, očekuje se treća isporuka.  
 
Dr Milivoj Popov, direktor "Rusande", izrazio je zadovoljstvo što je lokalna uprava prepoznala potrebe ove institucije. Oprema koja je stigla već se koristi.
 
      
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, ocenio je da je ta pomoć važna za bolnicu u Melencima i zahvalio se bolnici iz Lajpciga i donatoru. Kako je naglasio, potreban je zajednički entuzijazam za upravljanje Rusandom i svima koji su spremni da pomognu, a lokalna uprava će u potpunosti podržati njihove napore i aktivnosti.