Poseta Islamskoj zajednici u Zrenjaninu

- Zrenjanin je grad svih njegovih građana, muslimanska zajednica je, posle pravoslavne i rimokatoličke, po veličini treća verska zajednica ovog grada, a ja kao predsednik Skupštine grada uvek ističem da bi lokalna samouprava trebalo da podrži i njihove aktivnosti, rekao je Aleksandar Marton tokom jučerašnje posete. - Takođe moram da pohvalim aktivnost islamskog hora „Nur“, tj. „Svetlo“, koju sam imao prilike da slušam i koji izvrsno izvodi islamske duhovne pesme.

 

      

 

Predsednik Gradske skupštine razgovarao je sa glavnim imamom Islamske zajednice u Zrenjaninu, efendijem Elvirom Šerifovićem, kao i predsednikom Islamske zajednice Tahirom Asanijem. Još jednom je potvrđena dobra saradnja islamske zajednice i lokalne samouprave i spremnost da se sadašnji problemi rešavaju međusobnim razumevanjem i tolerancijom. Aleksandar Marton je kao poklon poklonio Asani sliku banatske ravnice.

 


 

 

Efendija Elvir Šerifović kaže da je moguće poboljšati kvalitet života i rada muslimana u Zrenjaninu i da lokalna samouprava ima razumevanja za njihove aktivnosti i potrebe.
- Razmišljali smo o proširenju prostora i izgradnji novog objekta, kao i o osnivanju kulturnog centra, sličnog onom u Subotici. Ovde smo da živimo i radimo u miru i zajednički rešavamo probleme tako da je život dobar za sve, bez obzira na njihove nacije i religije, rekao je imam Islamske zajednice u Zrenjaninu, Elvir Šerifović