Prijem za stonotenisere „Banata“, državne prvake po drugi put

Stonoteniseri zrenjaninskog "Banata" po drugi put su šampioni Srbije u ekipnoj kategoriji, pošto su u finalu plej-ofa pobedili beogradsku "Crvenu zvezdu", oba puta rezultatom 4: 2. Nova titula osvojena je u sjajnoj atmosferi nove sportske hale Zrenjanin, a pehar šampiona, kao i prethodne sezone, osvojili su Marko Petkov, Đorđe Borčić, Uroš Gordić i Ilija Majstorović.

 

 

Za njih četvoro, kao i za trenera Zorana Mulića i predsednika kluba Dmitra Majstorovića, u Gradskoj kući je danas organizovan prijem od strane predsednika Skupštine grada Aleksandra Martona i predstavnika lokalne uprave zadužene za sport. - člana Gradskog veća za sport Vojislav Matić, i generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Srđana Bogaroškog.

 

     

 

Podsećajući da je u sportu uvek lakše pobediti nego odbraniti titulu, tim i uprava kluba su čestitali na još jednom uspešnom predstavljanju zrenjaninskog sporta. Kao i prošle godine, kada su, osim rvača „Proletera“, jedini šampionski tim, stonoteniseri idu ove godine ka istom uspehu.
- Odlična je stvar kada osvajate šampionat u ekipnom sportu, a posebno kada pobedite poznate klubove poput „Crvene zvezde“ i „Partizana“. Zrenjanin se ponosi stonoteniskim igračima „Banata“, koji zajedno sa ostalim sportistima čine naš grad živim. Nedavno smo videli da je Ivan Lenđer osvojio medalju na Evropskom prvenstvu, da su odbojkašice iz Zrenjanina, članice reprezentacije, kvalifikovane za Olimpijske igre, kao i trener stonog tenisa „Banata“, što dokazuje da je Zrenjanin, posle Beograda i Novog Sada, najjači sportski centar Srbije. Ovo je najbolja poruka mladim ljudima da se radije bave zdravim životima. - naglasio je Aleksandar Marton.

 


 

 

Čestitke su uputili član Gradskog veća za sport Vojslav Matić, i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Srđan Bogaroški rekao je da ovaj klub može biti primer dobrog sportskog kluba u Gradu.

 

U ime ekipe Đorđe Borčić zahvalio je na prijemu i čestitkama izražavajući sreću i zadovoljstvo svih ekipa i kluba.