Zlato za fudbalere Tehničke škole na školskoj Olimpiji

U sali Gradskog veća Zrenjanina danas je predsednik Gradske skupštine Aleksandar Marton priredio prijem ekipi Tehničke škole iz Zrenjanina u malom fudbalu, koja je osvojila prvo mesto na tek završenoj IX olimpijadi učenika Srbije u Sremskoj Mitrovici. Prijemu su prisustvovali i direktor Tehničke škole Milinko Babić, mr Vojislav Matić, član Gradskog veća za sport i Srđan Bogaroški, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

 

Uspeh našeg tima je još veći jer je to jedina medalja za naš Grad u ekipnim sportovima, a pobednički tim se u svim svojim mečevima takmičio sa ostalih 9 ekipa iz cele zemlje.

 

 

Čestitajući učenicima i direktoru tehničke škole, predsednik Skupštine grada naglasio je važnost sporta.
- Nažalost, ekonomska kriza uglavnom pogađa kulturu i sport, a slično je i u celom svetu. Trudimo se da raspoloživa raspoloživa sredstva dodelimo svim klubovima, uključujući seoske klubove, ali i školskom sportu, a posebno onima koji postignu dobre rezultate. Apelujem na sve one koji posluju i koji sebi mogu priuštiti da doniraju sredstva za te svrhe kako bismo ponovo uspostavili uspešnu sportsku tradiciju 70-ih i 80-ih - kaže Marton.

 


 

Direktor Tehničke škole Milinko Babić kao bivši sportista i fudbaler ovog je puta bio trener. Naglašava da je sport veoma važan za razvoj ličnosti mladih. Što se tiče takmičenja u Sremskoj Mitrovici, on kaže:
- Ponosni smo što smo prva škola u gradu koja je na školskoj olimpijadi osvojila zlatnu medalju u fudbalu. Nastavićemo sa daljim radom na ovom unapređenju kvaliteta i postizanju najboljih rezultata.

 

 

Dr Vojislav Matić, takođe bivši učenik Tehničke škole, istakao je da su sportisti najbolji „brend“ našeg grada.
- Sport u Tehničkoj školi je oduvek bio važan koliko i nauka. To je, naravno, rezultiralo uspehom i iskreno čestitam timu na ovom postignuću. - kaže Matić.