Predsednik Nikolić posetio Zrenjanin

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je danas Zrenjanin i razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i njegovim saradnicima.
 
Nakon toga predsednik Nikolić posetio je poljoprivredne proizvođače iz Melenca, Milovana i Dragoljuba Pajića, koji obrađuju stotinjak hektara zemlje i domaćinstva Dragomira i Dragana Davidova, vlasnika jedne od najvećih svinjogojskih farmi u Srbiji.

 

  

 

Predsednik je istakao da je poljoprivreda najveća prilika za Srbiju i da će Srbija, ako ga podrži Vlada Srbije, „brže napredovati nego što će propadati“.
 
U razgovoru sa poljoprivrednicima i novinarima Nikolić kaže da je potrebno stvoriti uslove da se budžet poljoprivrede prilagodi „zahtevima Srbije od poljoprivrednika“, ali da se obezbedi povoljan proizvodni ambijent.

 

 

On naglašava značaj ruralnog razvoja za motivisanje stanovništva za ostanak i rad u ruralnim sredinama što će rezultirati povećanom proizvodnjom hrane, ne samo za srpsko već i inostrano tržište.

 

Prema Nikolićevim rečima, poljoprivrednici bi trebalo da budu organizovani u zadruge koje mogu obavljati izvoz i uvoz, a rusko tržište može otkupiti svu proizvodnju hrane koju Srbija može proizvesti.

 

 

Gradonačelnik Knežević zaključio je da poljoprivreda nudi najveće mogućnosti i da te potencijale treba iskoristiti. Vlada u potpunosti podržava sve naše planove i strategije, pre svega, razvojnu strategiju Zrenjanina, tako da ćemo u narednom periodu vratiti Zrenjanin tamo gde je nekada bio, kao grad budućnosti - rekao je Knežević i dodao da: naravno potreban je pregled trenutne situacije i formiranje novih timova.