Gradonačelnik Bošnjak u Briselu

U okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u procesu EU integracija“ delegacija Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), uključujući gradonačelnika Zrenjanina, mr. Ivana Bošnjaka, učestvovala je na 10. Danima otvorenih vrata u Briselu od 8. do 11. oktobra.

 

Posetu su organizovali SKGO i Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju, koja je finansirala dane otvorenih vrata, seminare i radionice o razmeni znanja i iskustava lokalnih i regionalnih uprava u Evropi, uključujući tri tematska prioriteta: Pametan i zeleni rast za sve, teritorijalni saradnja i postizanje rezultata.

 

 

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Bojan Pajtić takođe je učestvovao u DANIMA OTVORENIH VRATA, kao i predsednici opština Vrnjačka banja i Batočina i mnogi članovi Vojvođanskog parlamenta.

 

Prema rečima gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka, koji je i član odbora SKGO, seminari i radionice su uključivali diskusije o značaju i mogućnostima regionalne saradnje izražavajući nade da će poseta Briselu doprineti boljoj upotrebi fondova EU i privlačenju novih investitora.