Diplome „Vuk Karadžić“ i nagrade najboljim đacima u 2014/15.

Po tradiciji, nakon završene školske godine, u Gradskoj kući je organizovana ceremonija dodele nagrada najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola grada Zrenjanina.
 
   
 
   
 
Za školsku 2014/15 godinu diplome „Vuk Karadžić“ su dodeljene najboljim učenicima osnovnih (185) i srednjih škola (107) i najboljim učenicima svake generacije. Nagrade su uključivale knjige i propusnice za bazen.
 
Direktor školske uprave za tri banatska okruga Staniša Banjanin i gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac uručili su diplome i nagrade učenicima. 
 
   
 
   
 
Čestitajući im na uspehu, Banjanin je rekao da su diplome rezultat napornog rada i talenata na mnogim poljima.
- Svi bismo voleli da završite studije i vratite se u Zrenjanin kako bismo ga zajednički obnovili i učinili ga jednim od najvećih industrijskih centara kao nekada u bivšoj Jugoslaviji - rekao je Banjanin.
 
 
Gradonačelnik je takođe čestitao studentima. Njegova poruka završenim osnovcima bila je da nastave i budu uspešni koliko i u osnovnoj školi, a poruka završenim srednjoškolcima bila je da se vrate u grad po završetku studija i doprinesu njegovom daljem razvoju.
- Uvek je veliko zadovoljstvo biti u blizini najboljih, a Vi ste najbolji, Vi ste bogatstvo ovog grada. Čestitam vam iskreno i želim dalji uspeh - rekao je predsednik opštine Janjić.
 
 
Gradska biblioteka "Žarko Zrenjanin" je obezbedila knjige kao nagrade.