Janjić najavio novu stazu za auto-reli u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić najavio je izgradnju nove staze za auto-reli trke sa kompletnom infrastrukturom Zrenjanina, što će naš grad učiniti jednim od lidera u organizaciji auto-sportskih događaja u širem regionu. Te informacije najavio je na svečanom prijemu Auto-moto saveza Srbije / AMSS /. U  hotelu Vojvodina održan je seminar o bezbednosti saobraćaja, nakon čega je usledilo zvanično proglašenje najboljih učesnika auto-reli trka za ovu godinu.

 

 

Tom prilikom je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio Zrenjanin i dobio posebno priznanje AMSS. Pre prijema, Udovičića je u Gradskoj kući primio naš gradonačelnik Čedomir Janjić. predsednik AMSS Mirko Butulija, kao i zamenik predsednika opštine Saša Santovac. Ministar omladine i sporta pohvalio je sve aktivnosti Saveza u proteklom periodu i dodao da je saradnja dva saveza: Auto i Karting saveza i Moto Saveza sada završena.

 

 

- Pre godinu dana, predsednik AMSS najavio je viziju koja nije bila obećavajuća i u to skoro niko nije verovao - da okupimo dva saveza, kako bi ovaj sport postao značajniji u Srbiji. Posle 13 godina sve nagrade dodeljuje Unija, sve trke se vraćaju u Srbiju i mnoge zemlje su zainteresovane da učestvuju u najvažnijim trkama Srbije što sve ukazuje da će sada biti lakše. Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo je kvalitetan rad saveza i izdvojilo više sredstava - rekao je ministar Udovičić i posebno podržao viziju grada Zrenjanina da započne izgradnju ovog sportskog centra.

 

 

Na seminaru o bezbednosti saobraćaja prisustvovali su srpski i strani stručnjaci i profesori iz svih oblasti bezbednosti saobraćaja.

Gradonačelnik je istakao da je u Auto-moto savezu Srbije pokrenuta kampanja oko izgradnje sportskog centra prema međunarodnim standardima.
Srećan sam što mogu da najavim da će se ova trkačka staza, uključujući sve potrebne sadržaje i infrastrukturu, realizovati i u Zrenjaninu - rekao je Janjić.

 

 

On je dodao da naš grad ima veliku prednost, jer poseduje potreban prostor za izgradnju staze na lokaciji aerodroma Ečka. Svojim karakteristikama i sadržajem ovaj sportski kompleks mogao bi da zadovolji i primarni sport, ali i javne interese. Staza bi imala sve potrebne parametre za organizaciju evropskog prvenstva u trkačkim disciplinama na kružnim stazama, a narednisledeći događaji doprineli bi održivosti projekta.

 

 

Tokom događaja na današnjem prijemu u Zrenjaninu, AMSS je u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS), proglasio najbolje takmičare u auto sportu za 2015. godinu i dao nagrade onima koji su najviše doprineli u ovoj oblasti. Godišnje nagrade uručili su članovi odbora AMSS - predsednik Mirko Butulija, generalni sekretar Predrag Đurđev, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, kao i predstavnici SAKSS i MSS.