Intenzivna gradnja treće proizvodne hale "Draexlmaier"

Samo mesec dana nakon što je objavljeno da će kompanija "Draexlmaier" izgraditi treću proizvodnu halu u industrijskoj zoni "Bagljaš", mesto za izgradnju je otvoreno i sada se izvode intenzivni radovi, i pre novogodišnjeg praznika.

 

 

Danas su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici, zameniik gradonačelnika, Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika, Ivan Dević obišli gradilište. Izrazivši zadovoljstvo što su radovi nastavljeni navodeći da je grad Zrenjanin u slučaju ove konkretne investicije uspostavio nova načela u odnosima sa investitorima.

 

- Na drugačiji način smo pristupili investitorima, našim poslodavcima, dok su predstavnici "Draexlmaier-a" izrazili želju da prošire svoju proizvodnju i naprave još jednu proizvodnu halu, ovde smo formirali tim predstavnika javnih preduzeća da ne bi došlo do kašnjenja u pribavljanje dozvola i drugih dokumenata potrebnih za izgradnju i u najkraćem mogućem roku „Draexlmaier“ je nabavio sve dozvole i dokumente kako bi mogli da započnu izgradnju i završe u predviđenom roku - rekao je Janjić.    

 

 

Prvi proizvodni pogon kompanije "Draexlmaier" otvoren je 9. maja 2008. godine, a prvo proširenje usledilo je 15. novembra 2012. godine. Kompanija zapošljava oko 3.300 zaposlenih. Pored toga što je najveći poslodavac, kompanija je najveći izvoznik, a prema podacima Regionalne privredne komore Zrenjanin, „Draexlmaier“ je u prvih 9 meseci 2015. godine izvezao za 65,9 miliona evra.

 

 

Nova investicija realizovana je po istom principu kao i prve dve - vlasnik zemljišta, kompanija „R&V“ doo u vlasništvu Rudolfa Valtera gradi proizvodni pogon kompanije „Draexlmaier“. Treća hala će biti iste veličine i povezana sa sadašnjom (površine oko 14 0000 čučnjeva).

 

 

Glavni izvođač radova je „Martini Gradnja“ doo, deo italijanske grupacije „Martini holding“. Koordinator gradilišta, Dejan Femić, kaže da sada ima 40 radnika, a radovi se izvode u skladu sa planom, a očekuje se da će biti završeni do 1. juna 2016. godine.

 

 

"Draexlmaier" je jedan od najvećih proizvođača u autoindustriji koji zapošljava više od 36.000 radnika, na 57 proizvodnih lokacija, u 21 državi širom sveta. U Zrenjaninu kompanija proizvodi kablovske komplete za BMV i „Fiat“, u Kragujevcu.