U Plankovoj bašti održava se 3. Festival „Zdrav život“ – radionice za decu i odrasle uz učešće velikog broja izlagača

Treći Festival "Zdrav život“ održava se danas u zrenjaninskoj Plankovoj bašti i okupio je veliki broj izlagača i posetilaca.
 
Festival je organizovalo Udruženje "Zdrav život", koje je na taj način obeležilo i 35. godišnjicu postojanja, a uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije, Kulturnog centra Zrenjaina i poslovnog udruženja ZREPOK.   
 
 
 
Festival je osmišljen da bi posetiocima prvenstveno omogućio da se edukuju kako o konvencionalnim, tako i o alternativnim pristupima očuvanja i unapređenja fizičkog, mentalnog i duhovnog blagostanja, kao i životne sredine.  
 
Pored toga, organizovane su i interaktivne radionice na otvorenom na kojima se mogu steći praktična znanja i oprobati se u raznim fizičkim aktivnostima. Osim predavanja, posetioci se mogu i edukovati na štandovima učesnika.
 
 
 
Organizatori navode i da je program organizovan tako da pokriva interesovanje svih generacija, pa je to, ukazali su, bio i porodični festival čiji je cilj širenje svesti i edukacija u smeru zdravih životnih navika, a da manifestacija svojim primerom pokazuje ekološku odgovornost u realizaciji programa. 
 
Ovogodišnji Festival okupio je pedeset izlagača organskih proizvoda, a održava se dvanaest radionica za odrasle, sedam radionica za decu, kao i različita predavanja na temu zdravog života. 
 
 
 
Inače, Udruženje "Zdrav život" je osnovano 1988. godine u Zrenjaninu kao prvo u Srbiji tog tipa. Osnovna delatnost udruženja je edukativna tj. organizovanje predavanja i kurseva u cilju unapređenja svih aspekata zdravlja ljudi.
 
Kao krunu tridesetogodišnjeg postojanja i uspešnog delovanja, udruženje je 2018. godine, pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, organizovalo prvi Festival "Zdrav život". Nakon uspešno realizovanog prvog festivala, 2019. godine je održan i drugi sa većim brojem učesnika, kako iz zemlje tako i iz inostranstva ali i sa većim brojem posetilaca (oko 2000 ljudi).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7024/Festival_Zdrav_zivot_2023_0.jpg