U Zrenjaninu otvorena prva tehnološka konferencija - Futurologija, čija je centralna tema veštačka inteligencija

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac otvorio je danas, u velikoj sali Kulturnog centra, dvodnevnu tehnološku konferenciju Futurologija, čija je centralna tema veštačka inteligencija i koja za cilj ima da pomogne obrazovnom sektoru i svima koji planiraju da se prekvalifikuju da lakše koračaju u svetu krupnih digitalnih izazova u budućnosti.

 

 

Santovac je svim učesnicima poželeo dobrodošlicu u naš grad i uspešan rad i naveo da ova konferencija služi da steknu nova znanja, ali da ih kasnije primene, a ono što je najvažnije da steknu nova prijateljstva koja važna za razmenu iskustava i zajedničke ideje i nove biznise.
 - Važno je učiti i ulagati u sebe. Drago mi je što imamo i  nekoliko predavača iz našeg grada ima i Zrenjaninaca što pokazuje naše dugogodišnje ulaganje u IT, od Fakulteta „Mihajlo Pupin“ preko  uspešnih IT kompanija koje posluju u našem gradu i velikog broja skupova na temu razvoja IT sektora koji su održani u našem gradu. Mislim da je ovo korak više i ono što gradu treba i u narednom periodu, a Grad Zrenjanin će nastaviti da ovakve događaje podržava i diže na viši nivo jer je ovo prilika da mladim ljudima dajemo šansu iz koje mogu da iskažu svoju kreativnost, sposobnost i da započnu svoje biznise i napreduju i na kraju i zarade – rekao je on.

Izrazio je zadovoljstvo što Futurologiju podržavaju i privrednici što je još jedan pokazatelj da privreda prepoznaje potrebu da ulaže u ovakve konferencije, kako bi mladi ljudi, učesnici ove konferencije, sutra radili u tim privrednim subjektima.

 


 
Futurologija se održava u organizaciji zrenjaninskog IKT klastera, strukovnog udruženja koje okuplja IT kompanije grada Zrenjanina uz obrazovne institucije i poslovne organizacije.

Đorđe Grujić, ispred zrenjaninskog IKT klastera, ukazao je da ga raduje veliki broj ljudi koji prate ovaj događaj i što se u Zrenjaninu može čuti nešto što nije zabava, već da je reč o edukaciji i što će svima pomoći „da koračaju u budućnost“.

 

 

U toku dva dana posetioce očekuje 13 lako razumljivih predavanja koja će razjasniti kompleksnu temu veštačke inteligencije, ističući kako njene prednosti, tako i izazove koje stvara. 
Istaknuti predavači, panelisti i stručnjaci iz oblasti IT-a će kroz 13 predavanja, 2 panela i praktične radionice podeliti svoje znanje o primeni veštačke inteligencije u poslovanju, a učesnici radionica savladaće i osnove upravljanja alatima na platformi veštačke inteligencije.
Poseban fokus biće na pripremi za buduće IT promene, koje se odvijaju brže nego ikad i teško su predvidive, a konferencijska predavanja će svako razumeti bez obzira na nivo početnog znanja, uz izlaganje stručnih predavača.

 

 

Koferenciju su podržali Zrenjaninski poslovni krug, Privredna komora Srbije, kompanije Enmon i Consulteer, kao i fondacija “Registar nacionalnih internet domena Srbije”. Zahvaljujući njihovoj podršci, cene ulaznica za Futurologiju su krajnje simbolične.
Tehničku podršku događaju pružaju kompanije One Stop Marketing i Insby group. 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7292/FUTUROLOGIJA_2023_00.jpg