Održana 24. sednica Gradskog veća – usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2024. godinu

Sednica Gradskog veća, 24. po redu, održana je danas u Baroknoj Sali Gradske kuće, a na dnevnom redu bilo je blizu trideset tačaka dnevnog reda i odnosile su se uglavnom na usvajanje programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova za narednu, 2024. godinu. 

 

 

Po završetku sednice, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da su nakon usvajanja predloga odluke o budžetu Grada Zrenjanina za 2024. godinu, na sednici održanoj 15 novembra, danas usvojeni i programi poslovanja za narednu godinu i da su na taj način stvorene mogućnosti za održavanje sednice Skupštine grada Zrenjanina na kojoj bi trebalo da se usvoje svi ovi programi i, praktično,  da se nastave dalje aktivnosti za razvoj našeg grada.

 

 

-  Istakao bih da je veoma značajno to što će budžet za sledeću godinu iznositi skoro osam milijardi dinara, što je sigurno rekordan iznos, a posebno, kada je reč o ulaganjima u zaštitu životne sredine skoro, 1,2 milijarde predviđeno je za sledeću godinu, a biće ulaganja i u infrastrukturu – rekao je Santovac.

Ukazao je i da bi sve koji žive u Zrenjaninu trebalo da raduje činjenica da će porez na zarade iznositi približno 3,5 milijardi dinara.

 

 

- Podsetiću samo da je taj porez 2019 – 2020. godine iznosio oko 1, 5 milijardi i to je pokazatelj broja zaposlenih lica, ali i povećanja zarada zaposlenih. To je već konstantna tendencija budući da je i sada već velika razlika u odnosu na prošlu godinu, budući da će ove godine iznosi skoro 2,8 milijarde – ukazao je zamenik Santovac ukazavši da sve to otvara mogućnosti za realizaciju novih investicija u Zrenjaninu.

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7295/GRADSKO_VECE_01_12_2023_00.jpg