Gradonačelnik prisustvovao medijskom predstavljanju Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, povodom zajedničkog nastupa na Sajmu turizma u Beogradu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas, u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu, medijskom predstavljanju povodom predstojećeg 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, a koje je organizovao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Tom prilikom, resorni pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, koizlagači i partneri, govorili su o zajedničkom nastupu i značaju učešća na ovoj najvećoj regionalnoj smotri turizma i turističkih potencijala. 
 
 
 
Grad Zrenjanin nosilac je prestižne oznake kvaliteta “Najbolje iz Vojvodine” za manifestaciju “Dani piva” i gradonačelnik Zrenjanina zahvalio se pokrajinskom sekretarijatu zbog poziva za učešće na današnjem predstavljanju. Izrazio je i zadovoljstvo što se naš grad nalazi među onima koji na najbolji način promovišu pokrajinu, njene turističke potencijale i što će se na Sajmu turizma nalaziti u okviru paviljona AP Vojvodine, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
“Kada je u pitanju brend “Najbolje iz Vojvodine”, naši “Dani piva” su jedna od najstarijih i najmasovnijih manifestacija te vrste u našoj zemlji, ove godine održaće se 39. put, datum je od 6. do 11. avgusta, a sledeće nas očekuje veliki jubilej, 40 godina trajanja manifestacije. U bogatoj lepezi ponude tokom “Dana piva” ima za svakoga po nešto, za sve ukuse i starosno doba”, rekao je gradonačelnik i dodao da turističku ponudu Grada Zrenjanina ne čini samo ta najveća manifestacija.
“Trudimo se da razvijamo i sportski i kongresni i manifestacioni turizam, a posebno mi je drago što smo u protekla dva vikenda zabeležili rekordnu posetu na dve manifestacije koje promovišu turizam, tradiciju i gastronomsku ponudu - Festival “Beloblatska kobasica” i festival čvaraka u Mužlji, kojima je prisustvovalo više desetina hiljada posetilaca. Evidentno je da taj gastronomski pristup ima svoje poklonike na teritoriji Vojvodine, uz multinacionalnu prisutnost koja je sigurno nešto što nas izdvaja od ostalih”, poručio je gradonačelnik Salapura u najavi učešća Zrenjanina na Sajmu turizma u Beogradu, od 22. do 25. februara. 
 
 
 
Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da će sekretarijat, zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji s Garancijskim fondom AP Vojvodine, biti prisutan na 45. Sajmu turizma i da će jedan od njegovih partnera ove godine biti i zemlja Indija.
“U pitanju je najmnogoljudnija zemlja sveta, s najvećim privrednim rastom i zemlja koja je oduvek prijateljski nastrojena prema našoj domovini. Naš nastup ćemo podeliti u dva segmenta, prvi će biti paviljon sekretarijata, gde će se tokom prva dva dana predstaviti nosioci oznake “Najbolje iz Vojvodine”, trećeg dana će se predstaviti budućnost turizma i ugostiteljstva na teritoriji Vojvodine, naši partneri sa novosadskog univerziteta i poslednjeg dana će se predstaviti udruženja građana, gde hoćemo da pokrenemo svu šarolikost pokrajine, kulturu svih naših naroda, koji čine biće Vojvodine. U drugom segmentu, posebno važnom za turističku ponudu Vojvodine, biće postavljena “Vinska ulica”, na kojoj će se predstaviti najmanje dvadeset proizvođača vina”, rekao je Ivanišević.      
 
 
 
Na današnjoj konferenciji za novinare obratili su se, kao predstavnici partnera pokrajinskog sekretarijata, i direktor Garancijskog fonda Vojvodine Đorđe Raković, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Lazar Lazić, kao i vlasnik “Vinarije Vinčić” iz Erdevika i predstavnik Udruženja vinara “Srem - Fruška Gora” Aleksandar Vinčić

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7362/KZN_IVANISEVIC_SAJAM_TURIZMA_BGD_2024_0.jpg