Završetak školske godine obeležili i mališani iz zrenjaninskih vrtića - “Ples predškolaca” održan 9. put na Trgu slobode

Pre tačno osam godina, 8. juna 2016. godine, Zrenjanin je bio prvi grad u Srbiji koji je, uz Ples maturanata, pokrenuo i organizovao još jednu specifičnu manifestaciju - Ples predškolaca. Mališani koji su tada obeležili završetak boravka u vrtićima i polazak u prvi razred sada su već srednjoškolci, a na Trgu slobode danas su se okupila deca iz svih zrenjaninskih vrtića i zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima, bakama i dekama proslavila kraj školske godine i početak priprema za nove obaveze koje ih očekuju od 1. septembra. 
 
 
 
 
 
Predškolci su plesali u crvenim i zelenim majicama, uz taktove pesme “Zdravo svete, još uvek sam dete” Zrenjaninaca Marka Pejčića i Igora Dunđerskog. Na početku manifestacije su svi zajedno uživali u pesmi “Moj grad, moj Zrenjanin”, koju je izveo hor iz vrtića “Maslačak”, sa vaspitačicom Jasminom Ružić, inače autorkom teksta i koautorkom muzike za pesmu. 
 
 
 
 
 
Organizatori “Plesa predškolaca” su Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković. Poruke predškolcima, budućim prvacima, ali i svim prisutnim na Trgu slobode, uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
“Draga deco, zahvaljujući vašim roditeljima, bakama i dekama, ponajviše vaspitačima i Predškolskoj ustanovi, vi danas počinjete da nosite jednu novu, važnu i značajnu titulu - đak prvak. Čestitam vam na tome, takođe što šaljemo danas jednu lepu sliku sa našeg trga, pre nedelju dana su to bili maturanti, a danas ste vi, predškolci. Na jesen ćete od grada Zrenjanina svi dobiti besplatne udžbenike, pribor i torbe i sve ono što vam treba za bezbrižan početak školske godine i želim vam da se ovog leta lepo provedete, odmorite i od jeseni u đačke klupe”, istakao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
 
U ime Predškolske ustanove obratio se vršilac dužnosti direktora Željko Cvijanović, poručivši deci da su uspešno preskočila jedan stepenik u svom obrazovanju.
“Nadamo se da ćete i sve sledeće preskočiti uspešno, da ćete biti zdravi i veseli i srećni. Mi i dalje ostajemo vaša kuća, kad god budete želeli da posetite vaše vaspitače, dobrodošli ste”, kazao je Cvijanović.
 
 
 
 
 
 
Nakon manifestacije na Trgu slobode, gradonačelnik je u svom kabinetu upriličio prijem i organizovao predstavljanje video-spota za pesmu "Moj grad, moj Zrenjanin". Uz autorku teksta i koautorku muzike Jasminu Ružić i v.d. direktora Predškolske ustanove Željka Cvijanovića, promociji su prisustvovali i autori spota - Dušan Udicki (režija, kamera i montaža) i Đula Feldeši (dron, color grading). Koautor muzike i aranžer je Marko Pejčić, video produkciju potpisuje Kulturni centar Zrenjanina, a u spotu su korišćeni snimci iz drona i fotografije Predraga Kostina, Marjana MahalupaAleksandra Blanuše. Autori pesme i spota posebnu zahvalnost upućuju Gradu Zrenjaninu, Predškolskoj ustanovi Zrenjanin, kolektivu vrtića i deci i roditeljima iz vrtića "Maslačak", kao i Branislavu Frencu, na maketama zrenjaninskih mostova i vetrenjače. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7511/Ples_predskolaca_2024_0.jpg