Zrenjanin od sutra do nedelje domaćin Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci za žene, svečano otvaranje sutra uveče u Gradskoj bašti

Zrenjanin će, tokom predstojećeg vikenda, biti domaćin još jednog međunarodnog sportskog događaja - Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci, na kom je najavljeno više od 110 učesnika. Turnir se održava od sutra, 6. juna do nedelje, 9. juna, u obe sportske dvorane, a svečano otvaranje biće upriličeno sutra, u 20 časova, u Gradskoj bašti, uz prisustvo brojnih zvanica, između ostalih i ministra sporta Republike Srbije Zorana Gajića, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković.  
 
Tim povodom, danas su se javnosti obratili nacionalni direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Zrenjanin Danijel Šebez. Stanojević se na samom početku zahvalio Ministarstvu sporta Republike Srbije, koje im je omogućilo da organizuju ovako veliko takmičenje, kao i Gradu Zrenjaninu na ukazanoj podršci.
 
 
 

- Od 5. do 9. juna u Zrenjaninu će biti posebna reprezentacija Evrope, biće preko 110 učesnika i ono što je za nas jako važno to je da ovaj turnir treba da pokaže zajedništvo, odosno da i deca sa posebnim potrebama mogu da se bave sportom. Inkluzija je jako bitna u društvu i kroz sport je to najbolje urađeno. Mi očekujemo posle ovoga da ljudi shvate koliko je bitno da se svi bave sportom, pritom imamo veliko zadovoljstvo da najavimo da će naš trener ženskog košarkaškog Nacionalnog tima Marina Maljković biti na otvaranju, i kao što znate, ona ima svoju Fondaciju koja se bavi učešćem žena u sportu. Jedna od ideja je i ta, kada smo organizovali ovo, da pokažemo koliko nam je važno da se žene bave sportom u našoj zemlji. Još jednom se zahvaljujem gradonačelniku Zrenjaninu Simi Salapuri koji pruža veliku podršku Specijalnoj olimpijadi Srbije i lokalnom klubu “Hendi sport”, bez kojeg ovo ne bi mogli da organizujemo - kazao je Stanojević.
 
 
 
Danijel Šebez, direktor “Sportskih objekata” grada Zrenjanina obratio se prisutnima u ime grada, gradonačelnika i u svoje lično ime. Rekao je da je Specijalna olimpijada  osnovana u Americi 1968. godine i od tada do danas više od 185 zemalja je uzelo učešće u ovom projektu. 
- Takmičenja u okviru ovog turnira biće održana u “Kristalnoj dvorani” i u hali sportova „Zvoniimir Zvonko Vujin", u periodu od 10 do 18 časova. Želim svim učesnicima da se dobro osećaju u našem gradu, da im poželim dobre sportske rezultate i pozivam građane da u što većem broju podrže ovo takmičenje, jer je ovo nešto sa čime Zrenjanin može da se ponosi - istakao je Šebez.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7507/Press_Inkluzivni_turnir_kosarka_0.jpg