Градска власт

 

Градоначелник

Симо Салапура
Рођен 4. маја 1980. године у Зрењанину. Дипломирао је на Спортској академији у Београду и стекао стручне називе виши спортски тренер и виши менаџер у спорту. Мастер и докторске студије завршио је на Факултету за спорт и туризам у Новом Саду и стекао научно звање доктор наука у области физичког васпитања, спорта и кинезитерапије.
Од 2014. до 2017. године вршио је функцију генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина, а од 2017. године функцију помоћника градоначелника. Носилац је мајсторског карате звања - други дан и освајач више националних и међународних медаља као спортиста. 
Од 2007. године учествује у креирању, спровођењу и промоцији програма рада с децом и особама с инвалидитетом.
Ожењен, отац двоје деце.
Члан је Српске напредне странке. 
За градоначелника Зрењанина изабран 18. септембра 2020. године.

Заменик градоначелника

Саша Сантовац
Рођен 25.06.1975. у Зрењанину. По занимању инжењер струковних студија, машинске струке. За посланика у Скупштини Аутономне покрајине Војводине  биран је у три сазива, где је обављао и улогу шефа посланичке групе.
За одборника у Скупштини града Зрењанина биран је у пет сазива Скупштине града.
Функцију заменика градоначелника Зрењанина до сада је обављао у два мандата - од 2014. године до 2016. године и од 2016. године. 
Ожењен, отац једног детета.
Члан је Српске напредне странке.
Помоћници градоначелника:  
Стојанка Цица Вучковић
помоћница градоначелника за област привреде и сарадње са јавним предузећима и установама
Снежана Вучуревић
помоћница градоначелника за област културе, образовања и равноправности полова
Рођена је 1966. године у Житишту.
По занимању је професор разредне наставе. Дипломирала је на Учитељском факултету у Сомбору.
Радно искуство од 28 година стажа стекла је у ОШ “Свети Сава“ у Житишту. Од тога је осам година радила као помоћник директора, а четири године и на месту директора.
Од децембра 2016. године запослена је у Педагошком заводу Војводине у Новом Саду.
У периоду од 2017- јануар 2022. вршила је дужност начелнице Средњобанатског управног округа. 
Током дугогодишњег рада у области образовања усавршавала је своја знања и компетенције похађањем многобројних семинара везаних за квалитет рада школе, менаџмент и управљање људским ресурсима.
Такође је учествовала на многим едукацијама везаним за рад локалне самоуправе, буџетирање и механизме родне равноправности. Има положен државни стручни испит. 
Удата је и мајка једног детета.
Рајко Капелан 
помоћник градоначелника за област туризма и младе
Рођен је 1992. године у Клеку где је завршио ОШ ,,Јован Дучић’’ Клек – вуковац, а затим Зрењанинску гимназију и Факултет за пословну економију у Београду где је стекао звање – Дипломирани економиста.
Био је одборник у Скупштини града Зрењанина од 2016. до 2020. године, а народни посланик од 2020. до 2022. Године.
Члан је савета МЗ Клек од 2013. године и члан извршног одбора ФСГ Зрењанин од 2019. године, председник је ОФК “Клек” од 2019. године
Био је професионални одбојкаш до 2012. gодине. Дугогодишњи је члан КУД “Архаик” Клек који се бави неговањем и очувањем средњовековне и ренесансне музике. Говори енглески језик.
Mарија Дамјановић
помоћница градоначелника за област унапређења рада локалне самоуправе и дигитализацију
Рођена је 1987. године у Зрењанину, где је завршила Зрењанинску гимназију, друштвено-језички смер. 
Дипломирала је политикологију на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, на ком је стекла и звање мастер политикологије за јавну управу и локалну самоуправу.
Досадашње радно искуство стекла је радећи у средњим школама у Зрењанину, као професор Устава и права грађана и Социологије. 
Учесница је бројних семинара, стручних конференција из области јавних политика и едукације младих. 
Говори енглески језик.
Чланови градског већа:  

Радован Вишекруна

Рођен је 09.11.1954. године. По струци је дипломирани правник. Има радни стаж од 37 година, запослен је у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање као Контролор нацрта решења. Ожењен је, отац троје деце и деда троје унучади.
Члан је Партије уједињених пензионера Србије.
Драган Ћапин
Рођен је 1962. године у Зрењанину. Завршио је економски факултет, радио у МЗ "Клек" на пословима референта Општенародне одбране и друштвене самозаштите, а затим на пословима секретара МЗ. 
Од 2012. године постаје координатор за рад МЗ у Градској управи Зрењанин, потом врши функције шефа кабинета градоначелника и помоћника градоначелника Зрењанина. 
Виши је ватрогасни официр прве класе. Председник је Градског ватрогасног савеза Зрењанин, Ватрогасног савеза Округа и Ватрогасног савеза Србије. Дугогодишњи је члан ДВД Клек у ком је 15 година обављао дужност председника. За рад у области ватрогаства носилац је неколико одликовања и награда.
Члан је Извршног одбора Црвеног крста Зрењанин, Извршног одбора Одбојкашког клуба "Клек Србијашуме" и председник је Окружног одбојкашког савеза. 
Ожењен је и отац двоје деце. 
Члан је Српске напредне странке.
Војислав Арсенов
Рођен је 1970. године у Зрењанину. По занимању је мастер економије. Поседује вишегодишње искуство у бављењу предузетништвом. 
Ожењен је и отац троје деце.
Члан је Српске напредне странке. 
Драган Гуџев
Рођен је 04.10.1977. године. По занимању је дипломирани инжењер за развој. Живи и ради у Зрењанину, у привредном друштву "Аутомото-технички центар" доо, на месту директора. Судски вештак је Вишег суда у Зрењанину, за област моторна возила.
Ожењен је и отац једног детета.
Маринел Мендреа
Рођен 1966. године. Поседује дугогодишње искуство у предузетништву и  пољопривреди. Ожењен, отац троје деце. 
 

 

Др Миле Ковачевић 
Рођен је 1966. године у Зрењанину. По струци је доктор медицине, специјалиста за плућне болести. Запослен је у Специјалној болници за плућне болести "Др Васа Савић" Зрењанин. 
Био је члан Градског већа од 2004. до 2012. године и у претходном мандату, од 2016. до 2020. године, и одборник Скупштине града Зрењанина од 2012. до 2016. године. 
Ожењен супругом Јеленом.
Члан је Српске напредне странке.
Дејан Дамјановић  
Рођен 20.12.1983. године у Зрењанину. По занимању дипломирани инжењер информатике. Запослен у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за производњу обуће "СТИЛ" д.о.о. Зрењанин, на позицији заменика  генералног директора.
Члан Покрета социјалиста и председник Градског одбора ПС у Зрењанину.
Јожеф  Стојко  
Рођен 1975. године, професор математике у основној школи "Серво Михаљ" у Мужљи. 
Члан Градског већа и у претходном сазиву.
Ожењен, отац двоје деце.
Члан је Савеза војвођанских Мађара и члан Савета СВМ.
Драган Вулешевић  
Рођен 22.05.1958. године у Зрењанину. Студирао на Филозофском факултету у Београду. Радио у Туристичкој организацији "Компас Југославија", а потом као директор ЈП "Туристички центар града Зрењанина". Члан Градског већа и у претходном мандату.  
Ожењен, отац двоје деце.
Члан Социјалистичке партије Србије.
Саша Кандић  
Рођен 30.08.1975. у Зрењанину. По занимању дипломирани правник. Дугогодишњи предузетник, отац двоје деце. 
Председник ИО Социјалдемократске партије Србије у Зрењанину и члан Главног одбора СДП Србије.
Славиша Влачић 
Рођен је, живи и ради у Зрењанину, а по звању је мастер инжењер машинства. Запослен је у компанији „Телеком Србија“, као шеф службе за мрежне операције Зрењанин. Ожењен је, отац двоје деце. Члан је Српске напредне странке.

Слике

  • /uploads/attachment/strana/2/gradska_vlastGrad_Zrenjanin_091.jpg