Привреда

 

Значајни кораци су учињени у циљу најважнијег стратешког циља Града Зрењанина  - стални и одрживи развој, потпомогнут директним страним и домаћим улагањима. Стварање "Слободне зоне Зрењанин" и индустријских зона у оквиру програма привлачења инвестиција "Zrenjanin Open" дало је изванредне резултате у протекле две године. Инвеститори долазе у Зрењанин и до сада је потписано више од 20 уговора о инвестирању, чија вредност се мери стотинама милиона евра, а ефекти запошљавања хиљадама нових радних места. Једна индустријска зона је потпуно попуњена.

Препоруке и повољне оцене доводе нове инвеститоре, тако да се на излазима из града инфраструктурно опремају нове индустријске зоне. Једна од њих, радног назива "Југоисток", на излазу из Зрењанина према Београду, опрема се финансијским средствима Европске уније у износу од 4 милиона ЕУР. Према величини коју заузима и могућностима њеног ширења (чак и преко 1000 хектара), ово је тренутно индустријска зона с највећим потенцијалима у Републици Србији.
 
Желимо да нагласимо да инвеститоре сматрамо нашим пријатељима и партнерима у процесу даљег успешног развоја Зрењанина. У духу правих домаћина трудимо се да нашим постојећим инвеститорима учинимо пријатан боравак, а потенцијалне позивамо да инвестирају у Зрењанин, јер је отворен за нове људе, идеје, послове и улагања.
 
Добродошли у Зрењанин!

 

Слике

  • /uploads/attachment/strana/4/privredaGrad_Zrenjanin_159.jpg