Градоначелник је студентима уручио уговоре о стипендирању

На свечаној додели у Градској кући је данас градоначелник Зрењанина др Милета Михајлов уручио уговоре о стипендирању најбољим студентима и ученицима средњих школа са пребивалиштем на територији града Зрењанина. За ову академску годину 83 студента и 6 ученика добили су стипендију од 8.600 динара (студенти), односно 4.000 динара (ђаци) месечно у трајању од 9 месеци, укупно је из градског буџета издвојено 10 милиона динара. На свечаности су присуствовали и чланови Комисије за стипендије - заменица градоначелника Зорица Денда, заменица начелника Градске управе Јасмина Малинић и шефица одељења за финансије Еуђенија Бесу.

            

 

 

У изјави студентима градоначелник Михајлов је истакао да су најбољи међу најбољима, пожелео им је успех у даљем образовању и тражио да се по завршетку студија врате у родни град и да допринесу његовом развоју наглашавајући да је знање капитал који им нико не може узети.

 

      

 

Стипендије се подједнако додељују студентима научних, техничких и технолошких студија, хуманистичких наука, медицине и уметности. Критеријуми су били просечна оцена преко девет, да су положили све испите, да нису старији од 25 година, односно за мастер и докторске студије да су млађи од 27 година.

 

Град Зрењанин је из буџета издвојио два милиона динара за специјализације.

 

     

 

Град Зрењанин већ неколико година издваја значајна финансијска средства за стандард студената и ученика. Међутим, због промене законских прописа, студенти и ученици немају истовремоно право на градску и републичку стипендију. Градске стипендије су тренутно више и студенти су имали довољно времена да одлуче пре него што се пријаве.