Зрењанин отвара прву канцеларију Локалног савета за запошљавање у Србији

Отварању Канцеларије локалног савета за запошљавање, прве такве врсте у Србији, присуствовали су данас представници локалне самоуправе, Одељења Националне агенције за запошљавање, синдиката, Савета за запошљавање и Локалног антикорупцијског форума. Канцеларија је смештена у Културном центру Зрењанина, а отворили су је Александар Мартон, председник Скупштине града и Ливиа Хартих, координаторка Канцеларије

 

 

 

Председник Скупштине града подсетио је да је током прошле године локална самоуправа подржала идеју за отварање такве Канцеларије.
- Питање незапослености сматрамо једним од кључних проблема, не само у граду Зрењанину, већ у целој Србији, тако да је циљ локалне самоуправе да, између осталог, смањи стопу незапослености кроз овакве врсте пројеката. До краја 2011. отворено је неколико десетина нових радних места, али то није довољно. Мислим да би ова Канцеларија својом иницијативом требала показати да више инвеститора може привући Град и то ће подржати локална самоуправа. Ако се до јануара 2013., захваљујући активностима ове Канцеларије, отвори нових, рецимо, 250 нових радних места, мислим да ће то бити успех, јер је у овим кризним временима сваки нови посао и једна незапослена особа мање , значајно - нагласио је Александар Мартон.

 

 

Координатор Канцеларије, Ливиа Хартих, пружила је информације о почетку рада од сутрадан, у радном времену од 8 - 15, сваког радног дана.

 

 

Циљеви формирања Канцеларије су промоција локалне политике запошљавања, подршка акционим плановима за запошљавање, јачање социјалног партнерства, ангажовање релевантних субјеката, утврђивање приоритета у запошљавању, проналажење заједничких решења, унапређење постојеће ситуације, подршка пријавама грантова, посебно за ЕУ ​​фондове.

 

 

Председник Локалног савета за запошљавање Ласло Тот нагласио је важност партнерства и заједничког рада.

 

Отварање ове канцеларије у Зрењанину пружиће нове могућности за пројекте и финансирање, како на локалном тако и на регионалном нивоу.