Најмлађи кошаркаши на ''Дану кошарке''

Најмлађи кошаркаши Зрењанина, рођени 2001. и 2002. године, такмичиће се у недељу, 26. фебруара, у новој спортској дворани на турниру под називом „Зрењанински дан кошарке“, који заједнички организују Спортски савез града Зрењанина и Окружни кошаркашко удружење Средњег Банат - као што је данас најављено на конференцији за новинаре у Спортском савезу.

 

 

Према речима генералног секретара Удружења Срђана Богарошког, ово је била промоција спорта и здравог живота која је пружила прилику да се најмлађи кошаркаши из нашег Града и околних села осете у истинској спортској и кошаркашкој атмосфери у новој спортској хали.
Такође је ово била прилика за откривање нових талената и за промоцију спонзора турнира који дају медаље, пехаре и друге награде за најбоље.

 

 

Члан Градског већа задужен за спорт, Војислав Матић, истакао је да је град подржао манифестацију желећи да допринесе даљем развоју организације. На такав начин млади играчи су мотивисани да следе традицију славних личности, попут Чабаркапе или Бодироге, који су зурили у кошарку у нашем граду, баш као и ова нова деца.

 

 

На турниру је учествовало седам клубова, међу којима су: Пролетер, Уно Гранде, Зрењанинац, Петровград (сви из Зрењанина), као и Нафтагас Елемир, Карађорђево Банатско Карађорђево и Петровград Меленци.