"Русанда" поздравља хуманитарну помоћ из Немачке

Председник Скупштине града Зрењанина Александар Мартон данас је у пратњи Владимира Милошева, председника Одбора за предузетништво града Зрењанина, посетио Специјалну рехабилитациону болницу "Русанда" у Меленцима, где је хуманитарна помоћ из Немачке стигла по други пут.
 
      
 
Владимир Милошев захвалио се Ранку Балогу који је помогао да успостави контакт с болницама у Грими и Лајпцигу.
- Овај пут помоћ укључује 59 кревета и душека, у вредности око 90 хиљада евра, а превоз је покривао покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију, тј. Душан Јаковљев, потпредседник владе АП Војводине. Опрема је стигла из болнице St. Elisabeth из Лајпцига и ово је други пут ове године да "Русанда" добија болничку опрему из овог дела Немачке - рекао је Милошев, подсетивши да је први пут помоћ обухватала 47 болничких кревета и душека , рентгенска и ултразвучна опрема. Према његовим речима, очекује се трећа испорука.  
 
Др Миливој Попов, директор "Русанде", изразио је задовољство што је локална управа препознала потребе ове институције. Опрема која је стигла већ се користи.
 
      
 
Александар Мартон, председник Скупштине града, оценио је да је та помоћ важна за болницу у Меленцима и захвалио се болници из Лајпцига и донатору. Како је нагласио, потребан је заједнички ентузијазам за управљање Русандом и свима који су спремни да помогну, а локална управа ће у потпуности подржати њихове напоре и активности.