Посета Исламској заједници у Зрењанину

- Зрењанин је град свих његових грађана, муслиманска заједница је, после православне и римокатоличке, по величини трећа верска заједница овог града, а ја као председник Скупштине града увек истичем да би локална самоуправа требало да подржи и њихове активности, рекао је Александар Мартон током јучерашње посете. - Такође морам да похвалим активност исламског хора „Нур“, тј. „Светло“, коју сам имао прилике да слушам и који изврсно изводи исламске духовне песме.

 

      

 

Председник Градске скупштине разговарао је са главним имамом Исламске заједнице у Зрењанину, ефендијем Елвиром Шерифовићем, као и председником Исламске заједнице Тахиром Асанијем. Још једном је потврђена добра сарадња исламске заједнице и локалне самоуправе и спремност да се садашњи проблеми решавају међусобним разумевањем и толеранцијом. Александар Мартон је као поклон поклонио Асани слику банатске равнице.

 


 

 

Ефендија Елвир Шерифовић каже да је могуће побољшати квалитет живота и рада муслимана у Зрењанину и да локална самоуправа има разумевања за њихове активности и потребе.
- Размишљали смо о проширењу простора и изградњи новог објекта, као и о оснивању културног центра, сличног оном у Суботици. Овде смо да живимо и радимо у миру и заједнички решавамо проблеме тако да је живот добар за све, без обзира на њихове нације и религије, рекао је имам Исламске заједнице у Зрењанину, Елвир Шерифовић