Злато за фудбалере Техничке школе на школској Олимпији

У сали Градског већа Зрењанина данас је председник Градске скупштине Александар Мартон приредио пријем екипи Техничке школе из Зрењанина у малом фудбалу, која је освојила прво место на тек завршеној IX олимпијади ученика Србије у Сремској Митровици. Пријему су присуствовали и директор Техничке школе Милинко Бабић, мр Војислав Матић, члан Градског већа за спорт и Срђан Богарошки, генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина.

 

Успех нашег тима је још већи јер је то једина медаља за наш Град у екипним спортовима, а победнички тим се у свим својим мечевима такмичио са осталих 9 екипа из целе земље.

 

 

Честитајући ученицима и директору техничке школе, председник Скупштине града нагласио је важност спорта.
- Нажалост, економска криза углавном погађа културу и спорт, а слично је и у целом свету. Трудимо се да расположива расположива средства доделимо свим клубовима, укључујући сеоске клубове, али и школском спорту, а посебно онима који постигну добре резултате. Апелујем на све оне који послују и који себи могу приуштити да донирају средства за те сврхе како бисмо поново успоставили успешну спортску традицију 70-их и 80-их - каже Мартон.

 


 

Директор Техничке школе Милинко Бабић као бивши спортиста и фудбалер овог је пута био тренер. Наглашава да је спорт веома важан за развој личности младих. Што се тиче такмичења у Сремској Митровици, он каже:
- Поносни смо што смо прва школа у граду која је на школској олимпијади освојила златну медаљу у фудбалу. Наставићемо са даљим радом на овом унапређењу квалитета и постизању најбољих резултата.

 

 

Др Војислав Матић, такође бивши ученик Техничке школе, истакао је да су спортисти најбољи „бренд“ нашег града.
- Спорт у Техничкој школи је одувек био важан колико и наука. То је, наравно, резултирало успехом и искрено честитам тиму на овом постигнућу. - каже Матић.