Председник Николић посетио Зрењанин

Председник Србије Томислав Николић посетио је данас Зрењанин и разговарао са градоначелником Зрењанина Гораном Кнежевићем и његовим сарадницима.
 
Након тога председник Николић посетио је пољопривредне произвођаче из Меленца, Милована и Драгољуба Пајића, који обрађују стотињак хектара земље и домаћинства Драгомира и Драгана Давидова, власника једне од највећих свињогојских фарми у Србији.

 

  

 

Председник је истакао да је пољопривреда највећа прилика за Србију и да ће Србија, ако га подржи Влада Србије, „брже напредовати него што ће пропадати“.
 
У разговору са пољопривредницима и новинарима Николић каже да је потребно створити услове да се буџет пољопривреде прилагоди „захтевима Србије од пољопривредника“, али да се обезбеди повољан производни амбијент.

 

 

Он наглашава значај руралног развоја за мотивисање становништва за останак и рад у руралним срединама што ће резултирати повећаном производњом хране, не само за српско већ и инострано тржиште.

 

Према Николићевим речима, пољопривредници би требало да буду организовани у задруге које могу обављати извоз и увоз, а руско тржиште може откупити сву производњу хране коју Србија може произвести.

 

 

Градоначелник Кнежевић закључио је да пољопривреда нуди највеће могућности и да те потенцијале треба искористити. Влада у потпуности подржава све наше планове и стратегије, пре свега, развојну стратегију Зрењанина, тако да ћемо у наредном периоду вратити Зрењанин тамо где је некада био, као град будућности - рекао је Кнежевић и додао да: наравно потребан је преглед тренутне ситуације и формирање нових тимова.