Јањић најавио нову стазу за ауто-рели у Зрењанину

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић најавио је изградњу нове стазе за ауто-рели трке са комплетном инфраструктуром Зрењанина, што ће наш град учинити једним од лидера у организацији ауто-спортских догађаја у ширем региону. Те информације најавио је на свечаном пријему Ауто-мото савеза Србије / АМСС /. У  хотелу Војводина одржан је семинар о безбедности саобраћаја, након чега је уследило званично проглашење најбољих учесника ауто-рели трка за ову годину.

 

 

Том приликом је министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио Зрењанин и добио посебно признање АМСС. Пре пријема, Удовичића је у Градској кући примио наш градоначелник Чедомир Јањић. председник АМСС Мирко Бутулија, као и заменик председника општине Саша Сантовац. Министар омладине и спорта похвалио је све активности Савеза у протеклом периоду и додао да је сарадња два савеза: Ауто и Картинг савеза и Мото Савеза сада завршена.

 

 

- Пре годину дана, председник АМСС најавио је визију која није била обећавајућа и у то скоро нико није веровао - да окупимо два савеза, како би овај спорт постао значајнији у Србији. После 13 година све награде додељује Унија, све трке се враћају у Србију и многе земље су заинтересоване да учествују у најважнијим тркама Србије што све указује да ће сада бити лакше. Министарство омладине и спорта препознало је квалитетан рад савеза и издвојило више средстава - рекао је министар Удовичић и посебно подржао визију града Зрењанина да започне изградњу овог спортског центра.

 

 

На семинару о безбедности саобраћаја присуствовали су српски и страни стручњаци и професори из свих области безбедности саобраћаја.

Градоначелник је истакао да је у Ауто-мото савезу Србије покренута кампања око изградње спортског центра према међународним стандардима.
Срећан сам што могу да најавим да ће се ова тркачка стаза, укључујући све потребне садржаје и инфраструктуру, реализовати и у Зрењанину - рекао је Јањић.

 

 

Он је додао да наш град има велику предност, јер поседује потребан простор за изградњу стазе на локацији аеродрома Ечка. Својим карактеристикама и садржајем овај спортски комплекс могао би да задовољи и примарни спорт, али и јавне интересе. Стаза би имала све потребне параметре за организацију европског првенства у тркачким дисциплинама на кружним стазама, а наредниследећи догађаји допринели би одрживости пројекта.

 

 

Током догађаја на данашњем пријему у Зрењанину, АМСС је у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије (САКСС) и Мото савезом Србије (МСС), прогласио најбоље такмичаре у ауто спорту за 2015. годину и дао награде онима који су највише допринели у овој области. Годишње награде уручили су чланови одбора АМСС - председник Мирко Бутулија, генерални секретар Предраг Ђурђев, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, као и представници САКСС и МСС.