12. Фестивал меда у нашем граду

Данас је у центру града отворен 12. Фестивал меда који окупља произвођаче меда и пчеларску опрему из целе Србије.

На свечаном отварању прво су наступила деца из вртића "Мужља" и Културног клуба "Петефи", а потом је заменик градоначелника, Саша Сантовац, најавио отварање фестивала рекавши да Град Зрењанин традиционално подржава овај догађај и да ће у блиској будућности бити објављен конкурс за доделу средстава пчеларима.

 

 

Такође је нагласио да има учесника из целе Србије, укључујући оне који учествују од самог почетка. То је, каже, доказ да је Зрењанин добар домаћин. Фестивал је постао веома популаран па долази много посетилаца.

 

 

 

Разговарајући са произвођачима о квалитету и цени овогодишњег меда, закључио је да они нису повољни, најавивши да буџет за 2016. издваја пет милиона динара за производњу пчела како би подржао произвођаче, као у случају сточне производње када су јунице обезбеђене произвођачима говеда.

 

 

 

Председник Удружења пчеларских организација Војводине, Стојан Анђелковић, такође је присуствовао овом догађају у организацији Пчеларског друштва „Миливој Бугарски“ из Зрењанина и Пчеларског друштва „АКАЦ“ из Мужље.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3935/sajam_pcelarastva_05.JPG