Интензивна градња треће производне хале "Draexlmaier"

Само месец дана након што је објављено да ће компанија "Draexlmaier" изградити трећу производну халу у индустријској зони "Багљаш", место за изградњу је отворено и сада се изводе интензивни радови, и пре новогодишњег празника.

 

 

Данас су градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и његови сарадници, замениик градоначелника, Саша Сантовац и помоћник градоначелника, Иван Девић обишли градилиште. Изразивши задовољство што су радови настављени наводећи да је град Зрењанин у случају ове конкретне инвестиције успоставио нова начела у односима са инвеститорима.

 

- На другачији начин смо приступили инвеститорима, нашим послодавцима, док су представници "Draexlmaier-а" изразили жељу да прошире своју производњу и направе још једну производну халу, овде смо формирали тим представника јавних предузећа да не би дошло до кашњења у прибављање дозвола и других докумената потребних за изградњу и у најкраћем могућем року „Draexlmaier“ је набавио све дозволе и документе како би могли да започну изградњу и заврше у предвиђеном року - рекао је Јањић.    

 

 

Први производни погон компаније "Draexlmaier" отворен је 9. маја 2008. године, а прво проширење уследило је 15. новембра 2012. године. Компанија запошљава око 3.300 запослених. Поред тога што је највећи послодавац, компанија је највећи извозник, а према подацима Регионалне привредне коморе Зрењанин, „Draexlmaier“ је у првих 9 месеци 2015. године извезао за 65,9 милиона евра.

 

 

Нова инвестиција реализована је по истом принципу као и прве две - власник земљишта, компанија „Р&В“ доо у власништву Рудолфа Валтера гради производни погон компаније „Draexlmaier“. Трећа хала ће бити исте величине и повезана са садашњом (површине око 14 0000 чучњева).

 

 

Главни извођач радова је „Мартини Градња“ доо, део италијанске групације „Мартини холдинг“. Координатор градилишта, Дејан Фемић, каже да сада има 40 радника, а радови се изводе у складу са планом, а очекује се да ће бити завршени до 1. јуна 2016. године.

 

 

"Draexlmaier" је један од највећих произвођача у аутоиндустрији који запошљава више од 36.000 радника, на 57 производних локација, у 21 држави широм света. У Зрењанину компанија производи кабловске комплете за БМВ и „Фиат“, у Крагујевцу.