Сарадња компаније НИС и техничке школе - одличан пример дуалног образовања

Данас је у Техничкој школи отворена посебна учионица намењена практичној настави у производњи нафте и гаса. Овај пројекат је реализован као резултат сарадње компаније НИС и техничке школе с циљем надоградње и модернизације наставе другог и трећег облика за професију оператера у производњи нафте и гаса.

 

 

Учионица је опремљена посебном опремом за производњу и бушење нафте и гаса, која омогућава студентима да користе своје знање у пракси и побољшају своје практичне вештине.

Отварању су присуствовали Андреј Шибанов, заменик директора компаније НИС, Снежана Лакићевић, директорка за сарадњу са универзитетима, Габријела Грујић, саветник министра за образовање, науку и технолошки развој, градоначелник града Зрењанина Чедомир Јањић, заменик градоначелника Саша Сантовац и други.

 

 

Андреј Шибанов рекао је да је реконструкција учионице део програма друштвене одговорности под називом „Енергија знања“, кроз који компанија улаже у образовање младе генерације сарадњом са различитим образовним институцијама.

- Потписали смо Меморандум о сарадњи са Техничком школом у септембру 2013. године и од тада смо завршили велики број заједничких активности, укључујући нови програм за производњу нафте и гаса, који је започео у школској 2014/15, после 20 година паузе, наставници су искусни инжењери и предавачи - рекао је Шибанов.

 

 

Саветница Грабријела Грујић рекла је да је отварање посебне учионице за производњу нафте и гаса одличан модел дуалног образовања.

- Министарство образовања, ја и мој тим задужен за нови модел образовања нисмо на почетку, ово је сјајан модел који даје фантастичне резултате - рекла је она, наводећи да је циљ Министарства да развије мрежу између образовног система и компаније које омогућавају испуњавање потреба компанија и пружају практичне вештине ученицима како би могли успешно да започну рад након завршетка школе.

 

 

Градоначелник Чедомир Јањић изразио је задовољство што се ова сарадња и пример дуалног образовања показао успешним.

- Ми у Зрењанину смо радили управо оно што је премијер споменуо у свом говору, односно да повежемо привреду и образовање, наше средње школе и факултете и ово је најбољи пример како се та сарадња може спровести - рекао је градоначелник, изразивши посебну захвалност НИС-у, менаџментима који подржавају дуално образовање надограђујући га.

 

 

Сара Башић је у име студената рекла неколико речи, а директор Милинко Бабић нагласио је да је традиција образовања студената за производњу нафте и гаса оживљена пре три године, када је успостављена сарадња са НИС-ом.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3927/kabinet_nisa_3.jpg