In memoriam: Веселин Вучићевић (1947-2023.)

Веслачки клуб “Бегеј 1883” и Веслачки савез Војводине обавестили су све пријатеље спорта и веслања да је јуче, у 76. години, преминуо Веселин Вучићевић, истакнути спортски стручњак, тренер и један од најзаслужнијих људи за развој и унапређење веслачког спорта у нашем граду.
 

Вучићевић је, најпре као такмичар, донео прве велике послератне успехе зрењанинском клубу (1964.), а потом је од 1974-1990. године као тренер учествовао у свим успесима најтрофејније генерације и обележио златно доба ВК “Бегеј 1883”. У том периоду водио је женску веслачку репрезентацију Југославије и био тренер суграђанину Милораду Станулову, освајачу два олимпијска одличја и бронзане медаље на светском шампионату, веслачу века у Србији.  
 
Несебично је посветио живот веслању, стварању успешних спортиста и тренера, један је од оснивача ВК “Зренекс 1995”, првог приватног веслачког клуба у Југославији. Носилац је Националног признања, а за свој спортски рад је више пута награђиван. Године 2019. добио је награду Спортског савеза града Зрењанина за животно дело, када се и захвалио у име свих добитника.  
 
 
 
Посебну пажњу посвећивао је најмлађим категоријама веслача, његовим “жабицама” и “жапцима”. Прве завеслаје је код њега начинила и наша олимпијка и најбоља веслачица, Јована Арсић, која је увек истицала огроман утицај свог првог тренера на њену каријеру.
 
До последњег дана није напуштао обале Бегеја и градских језера, и веслаче на њима.
 
Комеморација поводом смрти Веселина Вучићевића одржаће се сутра (четвртак, 23. март) у Барокној сали Градске куће, у 11.30 часова, а сахрана је у 13 часова на Граднуличком гробљу. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6948/Vucicevic_Nebojsa_0.jpg